Mark Lettieri met Metropole Orkest op het Bridge Guitar Festival zondag 2 juni 2024

En met Fearless Flyers een gloednieuwe EP

Events 10-02-2024 17:02

Hij is dé meester van de instrumentale gitaarmuziek anno nu! Bekend geworden met Snarky Puppy, was hij afgelopen North Sea Jazz te zien met de Fearless Flyers, waarmee hij nu net een vierde EP heeft uitgebracht. Op zondag 2 juni is Mark Lettieri te zien op het Bridge Guitar Festival in Muziekgebouw Eindhoven in een speciaal programma rondom hem met het Metropole Orkest. Daar zal hij ongetwijfeld materiaal van zijn zeven eigen albums ten gehore brengen.

Bridge Guitar Festival
Mark Lettieri & Metropole Orkest
Zondag 2 juni , Muziekgebouw Eindhoven
Tickets € 40,-/€ 45,-. 

Het contact met het Metropole Orkest is tot stand gebracht tijdens de concerten die het MO heeft gedaan met Snarky Puppy, en zijn vastgelegd op het Grammy-winnende Sylva. 

Net uit: The Fearless Flyers IV, met naast Nate Smith op drums en Joe Dart op bas, ook Cory Wong als tweede gitarist naast Mark Lettieri:  

Check hier de Mark Lettieri feature Live in Paradiso met de Fearless Flyers: 

Onze redacteur Steven Faber sprak Mark Lettieri al in 2015. Hij schrijft: Naast Snarky Puppy heeft Lettieri opdrachtgevers als Erykah Badu en Bilal, terwijl hij opnamesessies heeft gespeeld voor 50 Cent, Snoop Dogg en Eminem. Hoe heeft hij zich ontwikkeld tot de perfecte moderne sessiegitarist?
“In mijn jonge tienerjaren begon ik met het spelen van nummers van Soundgarden en Stone Temple Pilots, maar toen een vriend me Jimi Hendrix liet horen, ging de deur echt voor me open. Kort daarop hoorde ik Joe Satriani voor het eerst. Dat was mijn eerste ervaring met instrumentale gitaarmuziek en daarna werd de gitaar een obsessie van me en probeerde ik zoveel mogelijk stijlen en technieken tot me te nemen. Zo heb ik een Eddie Van Halen-periode gehad, een John Scofield-periode, een periode dat ik veel Prince uitzocht, en Jeff Beck. Toen ik begin twintig was besefte ik dat ik mijn geld kon verdienen met gitaarspelen als ik sessiewerk zou kunnen doen. Vanaf dat moment ben ik eraan gaan werken om zo veelzijdig mogelijk te zijn, zodat ik met verschillende groepen en producers zou kunnen werken.”

In 2019 sprak Steven hem opnieuw en vroeg nu naar zijn album The Deep Baritone Sessions: Hoe kwam je op het idee om een baritongitaaralbum uit te brengen?
“Snarky Puppy had een paar songs waarop ik baritongitaar speelde. Dat ging dan om een ballad of indierock-achtig nummer. Op een dag besloot ik een song voor Snarky Puppy te schrijven op bariton en dat werd veel funkier dan ik had gedacht. Dat is Jefe van het ‘Culcha Vulcha’-album. Hierdoor werd ik geïnspireerd om door te gaan met het funky bariton idee. In die tijd begon ik ook actief te worden op sociale media en dus postte ik een paar maanden lang elke week een filmpje waarin ik bariton speel over een zelfgemaakte backingtrack. Veel mensen vonden dat cool en vroegen of ik er een album van kon maken."

En zo geschiedde:

Ondertussen is Mark Lettieri uitgebreid aan het touren met zijn eigen kwartet. 

Maar op zondag 2 juni dus met het Metropole Orkest in Muziekgebouw Eindhoven als aflsuitend concert van het Bridge Guitar Festival. 

Tickets voor dit concert € 40,-/€ 45,-. 

Dit ticket geeft ook toegang voor de Bridge Guitar Convention op zaterdag 1 juni, ook in Muziekgebouw Eindhoven: gitaarbeurs met workshops.
Meer info daarover elders op Gitarist.nl.   

Gitarist is official partner van het Bridge Guitar Festival. 

zoeken
zoeken