Gitarist 213 december 2008

«« Gitarist 214 januari 2009

Inhoud Gitarist 213 december 2008


Input [ Input/Output pagina 6 ]

o.a. People You Know, Marike Jager.


Output [ Input/Output pagina 66 ]

o.a. Release van de Maand: Brad Paisley, AC/DC, Jeff Beck, Kings Of Leon, Sjako!, Tommy Emmanuel, Todd Rundgren.


Jan Akkerman [ Interviews pagina 16 ]

Jan Akkerman zit een halve eeuw in het gitaarvak en geldt nog steeds als de grootste gitarist die Nederland ooit voortbracht. Collega-gitarist en vriend Ruben Hoeke interviewde Akkerman over zijn lange en veelbewogen carrière.


Cynic [ Interviews pagina 30 ]

De Nederlandse gitarist Tymon Kruidenier werd door zijn helden van de Amerikaanse cultband Cynic gevraagd om in LA mee te werken aan hun nieuwe plaat ‘Traced In Air’. In november en december trekt Cynic met Opeth door de grote zalen van Europa.


Bloc Party [ Interviews pagina 32 ]

Het derde album ‘Intimacy’ van de Londense indierockers Bloc Party werd afgelopen zomer vanuit het niets digitaal uitgebracht. Eind oktober verscheen de reguliere cd-versie. We spraken bassist/multi-instrumentalist Gordon Moakes.


Steven Van Zandt [ Interviews pagina 52 ]

Begeleider van Bruce Springsteen, platenproducent, songschrijver, soloartiest, politiek activist, radio-dj en tv-ster – is er iets wat deze man niet in de vingers heeft?


Fender-verzamelaar John van der Wolf [ Features pagina 38 ]

Veertig authentieke Fenders schitteren in twee rijen boven elkaar aan de muur. Het zijn voornamelijk Jazzmasters, Mustangs en Jaguars: Johns favorieten. Ze zijn op een enkele uitzondering na allemaal afkomstig uit de jaren ‘60 en ’70 en helemaal origineel.


Effectman Dirk-Hendrik [ Features pagina 42 ]

Één van de leukste en meest informatieve Nederlandse gitaarsites is dirk-hendrik.com, een waar nirvana voor liefhebbers van - liefst oude - effectpedaaltjes. Gitarist ging op zoek naar de man achter deze site.


Peavey Vypyr 30 [ Tests pagina 20 ]

Peavey doet een giftige aanval op de markt voor modelingversterkers. Maar gaan wij ook toehappen?


Hagström Viking II [ Tests pagina 24 ]

Hagström heeft de Viking II gelanceerd als broertje van de succesvolle Viking. Maar de naam mag dan bijna hetzelfde zijn, de gitaren verschillen behoorlijk van elkaar.


Orange Tiny Terror combo [ Tests pagina 26 ]

In het jaar dat Orange zijn 40e verjaardag viert, komt het met de comboversie van de Tiny Terror. Het zou wel eens een succes kunnen worden...


Moog Paul Vo [ Tests pagina 28 ]

Kijk samen met ons naar een prototype van een van de meest ongebruikelijke gitaren ooit. Het ontwerp is van Moogs Paul Vo, in samenspraak met Dale Brown van Zion Guitars.


Schertler Concert Stage SP [ Tests pagina 34 ]

Schertler, de Zwitserse specialist op het gebied van elementen en versterkers, richt z’n blik op innovatieve akoestische gitaren voor muzikanten die een professioneel podiumgeluid zoeken.


Line 6 JM4 Looper [ Tests pagina 36 ]

In het kielzog van de uitgebreide Spider Jam combo komt Line 6 met deze nieuwe looper in pedaalvorm, misschien wel dé aankoop van 2008.


Mayones Be-4 en Comodous-5 bassen [ Tests pagina 46 ]

De naam Mayones zal niet bij iedereen meteen een belletje doen rinkelen. Toch bestaat deze Poolse gitaarfabrikant al meer dan 25 jaar. Uit de ruime hoeveelheid basgitaren (met velerlei opties) kregen wij de Be-4 en Comodous-5 ter test.


Vox JamVox [ Tests pagina 48 ]

Het hardware/softwarepakket JamVox is het resultaat van de samenwerking tussen de versterker- en modelingtechnici van Vox en een aantal software- en instrumentontwerpers van Korg.


Sneltests [ Tests pagina 51 ]

Ashdown LoMenzo Bass HyperDrive basdistortionpedaal


Gebruikte gitaren [ Diversen pagina 56 ]

Gretsch 6120 Nashville 1989-1999


Gitaarschuur [ Diversen pagina 59 ]


Rocklicks: Ritchie Blackmore [ Diversen pagina 60 ]


Ritmegitaar: Stax R&B [ Diversen pagina 62 ]


Van blues naar jazz: de pentatoniek voorbij (5) [ Diversen pagina 63 ]


Basnoten: J.S. Bach - Inventie No.1 (4) [ Diversen pagina 65 ]


Agenda [ Diversen pagina 75 ]


Wat ik geleerd heb: Joe Satriani [ Diversen pagina 81 ]


zoeken
zoeken