Gitarist 225 december 2009

«« Gitarist 226 januari 2010

Inhoud Gitarist 225 december 2009


Kane [ Interviews pagina 16 ]

De afgelopen jaren bestond Kane vooral uit Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen. Toch is de nieuwe plaat ‘No Surrender’, die op 27 november verschijnt, een echt bandalbum. Gitarist sprak met Kane-veteraan Dennis van Leeuwen en de nieuwe gitarist Robin Berlijn.


Jerry Cantrell [ Interviews pagina 28 ]

Na veertien lange jaren zijn Seattle’s grungepioniers Alice In Chains terug, met hun eerste nieuwe studioalbum sinds de dood van Layne Staley. Tijd voor een pittig interview met gitarist-zanger Jerry Cantrell.


Cilice [ Interviews pagina 30 ]

Met ruim 250 optredens achter de rug, een goed ontvangen debuutplaat en een flinke doe-het-zelfmentaliteit, is Cilice een band om rekening mee te houden. Gitarist sprak met ‘mad math-metal’-gitaristen Remko van der Spek en Theo Holsheimer.


Effectspecial [ Features pagina 33 ]


Interview Paul Lenders [ Features pagina 34 ]

Paul Lenders richtte in 2001 het bedrijf Guitar Systems op. Zijn grote voorbeeld was Pete Cornish, dus het is niet zo vreemd dat hij begon met het maken van pedalboards en effect-racks. Tegenwoordig maakt Guitar Systems ook pedalen.


10 fantastische fuzztonen [ Features pagina 36 ]

Fuzzpedalen mogen er dan vaak ongevaarlijk uitzien, deze kleine kastjes hebben door de jaren heen voor een ontzagwekkende hoeveelheid hersensplijtende herrie gezorgd. Hier is onze selectie van tien van de beste fuzzgeluiden ooit.


test Brunetti & Z.Vex overdrives [ Features pagina 38 ]

Twee verschillende overdrive/distortions. Maar willen we de één, de ander of allebei?


test Tech 21 & Electro-Harmonix delays [ Features pagina 40 ]

Mits goed gebruikt is delay een van de mooiste effecten die er zijn. We bekijken twee pedalen die een reputatie hoog te houden hebben.


test Mad Professor pedalen [ Features pagina 42 ]

Deense effectpedalen kwamen we al eerder tegen, maar ditmaal is het de beurt aan de Finnen om de reputatie van de Scandinavische effectwereld hoog te houden.


Bassisten en hun effecten [ Features pagina 44 ]

Veel bassisten maken spaarzaam gebruik van effecten, maar Erik Boon, Rob van der Loo en Barend Courbois beschikken over een uitgebreide pedalenplank. Gitarist vroeg hen naar hun favoriete effect en welke geluiden hen inspireerden. En de belangrijkste vraag werd natuurlijk niet vergeten: hoe behoud je je laag?


EVH Wolfgang [ Tests pagina 20 ]

In de loop der jaren hebben we meerdere Eddie Van Halen signaturegitaren besproken van Ernie Ball/Music Man en Peavey. Zijn samenwerking met Fender leverde twee jaar geleden de accurate Frankenstein Replica op. De nieuwe Wolfgang is dus de laatste in een lange rij, maar is het ook de beste?


Peavey PXD Void III [ Tests pagina 22 ]

Het heeft even geduurd, maar Peavey laat zich met de PXD-reeks eindelijk van z’n duistere zijde zien. Zijn de gitaren het wachten waard geweest?


Laney Prism P65 [ Tests pagina 24 ]

Laney staat bekend om zijn buizenversterkers, maar het merk komt nu ook met een modelingreeks, de Prisms. Kunnen deze versterkers de concurrentie aan met de gevestigde namen op dit gebied?


Tanglewood RS TRF & TRD [ Tests pagina 26 ]

Tanglewood gitaren staan bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Houden deze twee modellen uit de nieuwe Rosewood Series die reputatie staande?


Fender Bassman TV Fifteen [ Tests pagina 46 ]

De klassieke Fender Bassman basversterker keert gemoderniseerd terug, met meer mogelijkheden, stijl en spierballen dan ooit.


ESP Phoenix II [ Tests pagina 48 ]

Met de Phoenix II zul je zeker net zo opvallen als met zijn grote voorbeeld, maar hoe zit het met de rest van deze nieuwe ESP bas, die duidelijk geïnspireerd is op de Gibson Thunderbird IV.


Sneltests [ Tests pagina 49 ]

Spidercapo & Shadow SH124 Kill Pot


Gebruikte gitaren: Epiphone Casino 1961-1969 [ Diversen pagina 50 ]


Gitaarschuur [ Diversen pagina 53 ]


Input [ Diversen pagina 6 ]

o.a. Arno Krabman, Gareth Pearson


Output [ Diversen pagina 60 ]

o.a. Harry Sacksioni, Joe Bonamassa, Rammstein, Allan Holdsworth, Heavy Trash, Wolfmother, Slayer


Agenda [ Diversen pagina 65 ]


Wat ik geleerd heb: Peter Vink [ Diversen pagina 73 ]


Speedlicks (deel 2) [ Workshops pagina 54 ]


Basnoten: Incubus [ Workshops pagina 59 ]


zoeken
zoeken