Gitarist 231 juni 2010

«« Gitarist 232 juli 2010

Inhoud Gitarist 231 juni 2010


Slash [ Interviews pagina 18 ]

Het heeft hem drie bands en vijfentwintig jaar gekost sinds zijn toetreden tot ‘die ene band’ die van hem de laatste echte rockgitaarheld maakte, maar Slash heeft nu dan eindelijk die langverwachte soloplaat gemaakt.


John Mayer [ Interviews pagina 28 ]

Zeven Grammy’s, twee nummer één-albums in de VS, drie signature-Strats, de cover van Rolling Stone… Hij speelde zelfs op het herdenkingsconcert voor Michael Jackson! Geen twijfel mogelijk: John Mayer is de succesvolste goede gitarist na Eric Clapton.


Spike [ Interviews pagina 50 ]

Op het nieuwe album ‘This Is Who We Are’ heeft het Haagse Di-Rect de radiovriendelijke popsongs ingeruild voor een veel stoerder, volwassen geluid. Aan de basis van het nieuwe Di-Rect staat Spike van Zoest, punky pakkendrager, jaren ‘60-fanaat en natuurlijk gitarist.


Funkgitaar [ Features pagina 36 ]

Misschien denk je bij funk meteen aan een slappende bassist, die samen met de drummer smerig swingende ritmes neerzet. Maar vergis je niet: de gitaarlick is in het genre net zo belangrijk! Gitarist sprak met vijf gitaristen over hoe zij hun spel die aparte groove geven: Michael Hampton, Carlos Alomar, Nile Rodgers, Ross Bolton en Koen Fu.


Ibanez RG2228 Prestige & Schecter Hellraiser C-8 [ Tests pagina 22 ]

Waarom voor zeven snaren kiezen als je er ook acht kunt hebben? Wijst die extra snaar op een nieuwe stijl, of is het gewoon een typisch geval van overdrijving? We zochten het antwoord bij achtsnaren van Ibanez en Schecter.


Epiphone 1966 Worn Wilshire [ Tests pagina 24 ]

Epiphone gaat verder met het plunderen van z’n eigen geschiedenis, door middel van de heruitgave van deze fraaie garagerocker uit de jaren ’60.


Jet City JCA2112RC [ Tests pagina 26 ]

Veel bekende versterkerfabrikanten laten tegenwoordig hun (budget)producten bouwen in het Verre Oosten, soms onder hun eigen naam, soms onder een andere. Soldano volgt deze trend met de Jet City versterkers.


James Neligan NP69 [ Tests pagina 33 ]

De James Neligan NP69 dreadnought is een no-nonsense akoestische gitaar die opvallend soepel speelt, scherp is geprijsd en waarschijnlijk langer meegaat dan jij!


Guitarsystems FuzzTool Junior & TrebleTool Junior [ Tests pagina 34 ]

In december kon je in onze effectspecial een interview met Paul Lenders lezen. Samen met Ad van Dongen vormt hij het bedrijf Guitarsystems, dat al een aantal effectpedalen op zijn naam heeft staan. Wij testen hier de nieuwe Junior Tools.


MTD Kingston Heir 4 [ Tests pagina 45 ]

Een instrument van de legendarische bouwer Michael Tobias, een van de meest gerespecteerde namen uit de baswereld, voor een betaalbare prijs.


Apogee GiO USB-gitaarinterface & controller [ Tests pagina 47 ]

Knoppen intrappen om je virtuele effecten in te schakelen? Jazeker, de muzieksoftware van Apple krijgt een footcontroller.


Sneltests [ Tests pagina 49 ]

Hughes & Kettner Basskick 200 bascombo & Stagg MOB 20 gitaarversterker met accu


Gebruikte gitaren: PRS EG II [ Diversen pagina 52 ]


Input [ Diversen pagina 6 ]

o.a. Stefan Schill, .357 String Band, Scott Ian


Output [ Diversen pagina 60 ]

o.a. Woost, Renegade Creation, The Black Keys, The Hold Steady, Foals, Barrelhouse, Chickenfoot


Agenda [ Diversen pagina 65 ]


Wat ik geleerd heb: Michel van Schie [ Diversen pagina 73 ]


50 akkoorden die je moet kennen (1) [ Workshops pagina 54 ]


Basnoten: walking bass [ Workshops pagina 59 ]


zoeken
zoeken