Gitarist 239 februari 2011

«« Gitarist 240 maart 2011

Inhoud Gitarist 239 februari 2011


Tony Iommi [ Interviews pagina 30 ]

Van Shadows-covers op een Watkins gitaar van 50 pond tot zijn droom om vechtsporter te worden: Godfather van de heavy metal Tony Iommi heeft meer kanten dan je in het gemiddelde interview zult lezen. En laat dit nou net geen gemiddeld interview zijn…


Drive-By Truckers [ Interviews pagina 38 ]

In februari verschijnt het nieuwe album ‘Go-Go Boots’ van de Drive-By Truckers uit Athens, Georgia. Gitarist zocht de drie snotterende gitaristen van de band op in de kleedkamer van Paradiso en vroeg ze naar hun spullen en de muzikale erfenis van frontman Patterson Hood.


NAMM 2011 [ Features pagina 16 ]

Half januari waren redacteuren Steven Faber en Michiel Roelse op de NAMM-beurs in het Californische Anaheim om de nieuwe producten van de verzamelde gitaar-, versterker- en effectfabrikanten te bekijken en beluisteren. Dit is hun verslag.


Flamencogitaar [ Features pagina 50 ]

O.a. ‘Flamenco uit Jerez: het ritme als wapen’. Eind januari wordt in Nederland voor de derde keer de Flamenco Biënnale gehouden. In een negen dagen durend spektakel komen alle stromingen en ontwikkelingen binnen deze furieuze muziekstijl langs in tal van concerten, workshops en masterclasses door dansers, zangers en niet te vergeten: gitaristen!


FGN Masterfield MSA-HP [ Tests pagina 22 ]

FGN is in de Benelux een nieuwe speler op de gitaarmarkt. Toch hebben we hier te maken met een oude bekende. Misschien klinkt de naam Fuji Gen Gakki bekend? Of anders toch wel Fender - made in Japan?


Framus Panthera [ Tests pagina 24 ]

Bij topgitaren denkt niet iedereen direct aan Framus, maar misschien wordt het tijd dat daar verandering in komt. Framus concentreert zich op hoogkwalitatieve moderne ontwerpen, die in kleine aantallen en met de beste technologieën en apparatuur worden gemaakt.


Blackstar HT-1R [ Tests pagina 27 ]

Blackstar doet aan schaalverkleining met deze 1-watt buizenoefenversterker.


Roland Cube 40XL [ Tests pagina 28 ]

Roland handhaaft al jaren een stevige positie in de markt met de Cube versterkers. Niet in het minst omdat er regelmatig nieuwe modellen worden geïntroduceerd. De laatste make-over brengt ons de XL-serie.


Yamaha FSX730SC [ Tests pagina 34 ]

De elektro-akoestische folkgitaren van Yamaha - de FGX dreadnoughts en FJX jumbo’s - zijn al jaren de midprice-gitaren bij uitstek voor op het podium en in de thuisstudio. Yamaha rondt de FG-serie af met een elektro-akoestische OM.


Visual Sound GarageTone pedalen [ Tests pagina 36 ]

Vier modellen uit Visual Sounds betaalbare nieuwe GarageTone boetiekpedaalserie: Chainsaw Distortion, Chopper Tremolo, Drivetrain Overdrive en Axle Grease Delay.


Ibanez G105 bas [ Tests pagina 42 ]

Ibanez komt dit jaar met een aantal nieuwe basgitaren. Sommige zijn variaties op bestaande modellen, andere zijn compleet nieuw. Gitarist test een prototype uit de laatste categorie: de 5-snarige G105.


Markbass Little Mark Rocker 500 [ Tests pagina 44 ]

Deze versie van de succesvolle Little Mark top is specifiek op de rockbassist gericht. De mooi en compact ontworpen 500-watt Rocker is uitgerust met een buizenvoortrap voor vette, scherpe geluiden en de mogelijkheid om heerlijk te oversturen.


Rivera Silent Sister & Box of Doom [ Tests pagina 46 ]

We vergelijken twee isolatiekabinetten die de term gesloten speakerkast een geheel andere betekenis geven.


Sneltests [ Tests pagina 49 ]

Boulder Creek Riptide UT-5NS en US-2N ukuleles & Cort L500C NAT staalsnarig akoestisch concertmodel


Gebruikte gitaren: Fender Electric XII 1965-1969 [ Diversen pagina 50 ]


Gitaarschuur [ Diversen pagina 53 ]


Input [ Diversen pagina 6 ]

o.a. Noorderslag, Krach, A Silent Express


Output [ Diversen pagina 62 ]

o.a. Eric Claptons Crossroads Guitar Festival 2010, Mr. Big, Anna Calvi, Motörhead, Frank Zappa, Times Of Grace, Pierre Bensusan


Agenda [ Diversen pagina 65 ]


Wat ik geleerd heb: Tino van der Sman [ Diversen pagina 73 ]


Flamenco [ Workshops pagina 56 ]


Basnoten: fills (4) [ Workshops pagina 61 ]


zoeken
zoeken