Musikmesse dag 2: TC, Hughes & Kettner en meer!

TC Electronic TonePrint basversterker, Sandberg Electra Vs4, Hughes & Kettner TubeMeister 36 en Jeff Tweedy Martin

Merknieuws 22-03-2012 14:03

De redactie van Gitarist struint de beursvloer van de Musikmesse in Frankfurt af, op zoek naar vers productnieuws. Vandaag zagen we mooie dingen van onder meer Sandberg, Hughes & Kettner, TC Electronic en Martin.

Sandberg Electra Vs 4
Bij Sandberg zagen we de Electra Vs 4, een zeer betaalbare basgitaar waarvan de onderdelen uit Korea komen. De bas wordt echter opgebouwd en afgesteld in Duitsland. Door deze manier van werken biedt Sandberg bij dit model niet de uitgebreide opties die je wel hebt bij de andere bassen van deze Duitse edelbouwer.


Hughes & Kettner TubeMeister 36

Hughes & Kettner toont de TubeMeister 36, de derde versterker in de lijn die verder de vorig jaar geintroduceerde TubeMeister 18 en de recentere TubeMeister 5 omvat. Met drie kanalen en 36 watt is deze het meest stage ready van de drie, maar hij heeft ook alle mogelijkheden van de 18, zoals het terugschakelen naar 18, 5 en 1 watt en de mogelijkheid om stil op te nemen door de ingebouwde power-soak en Red Box speakersimulatie. Wat deze versie wel heeft en de andere twee niet, is dat veel instellingen (vermogen, fx loop, reverb) opgeslagen kunnen worden en via midi schakelbaar zijn.

TC Electronic
In de BG250 combineert TC Electronic een lichtgewicht (slechts 16 kg) bascombo met het TonePrint-concept. Net als bij de TonePrint pedalen kunnen effecten en instellingen, waarvan een aantal afkomstig zijn van bekende bassisten, geïmporteerd worden. Ook kunnen nieuwe effecten/instellingen met de Smartphone App 'ingestraald' worden via een smartphone. Onder de vaste effecten bevindt zich de fameuze TC Electronic Bass Chorus. De BG250 heeft een 15-inch speaker en een 1-inch tweeter en heeft een vermogen van 250 watt.

Ook nieuw bij TC Electronic is de Spark Booster, een 30 dB boosterpedaal. Met een actieve EQ, midboost en gainregelaar kun je je gitaargeluid vetter en levendiger maken. Volgens TC is de Spark Booster een effect "dat je altijd aan wilt hebben staan".

Pigtronix
Pigtronix toont de Fat Drive, een pedaal dat de nieuwe standaard voor overdrive moet worden. Net als de bestaande standaard is de Fat Drive uitgerust met regelaars voor gain, volume en toon, maar daarnaast heeft het pedaal nog een hi/lo-schakelaar voor twee gainniveaus.

Een complexer apparaat is de Infinity, een stereo multitracklooper waarmee je complexe looppatronen kunt creëren. Je kunt twee loops tegelijk maken en die verschillende lengtes geven. De loops kunnen niet-synchroon worden weergegeven en zelfs achter elkaar, wat het maken van couplet-refreinstructuren mogelijk maakt. De demonstrateur in de Pigtonix-stand wist met de Infinity in z'n eentje een compleet songarrangement te creëren!

Martin Jeff Tweedy Signature
In de Martin-stand toonde Diana Ponzio de 00-DB Jeff Tweedy. De zanger-gitarist van Wilco koos voor zijn signature 00-model voor een volledig van massief mahonie gemaakte klankkast, inclusief het bovenblad. Al het gebruikte hout is 'groen' ofwel FSC certified

Gisteren publiceerden we al een nieuwsbericht vanaf de Musikmesse over Roland en T-Rex: Klik hier

Voorafgaand aan de beurs publiceerden we reeds enkele previews: Klik hier voor het overzicht

zoeken
zoeken