Musikmesse dag 3: Marble, Bogner en Blackstar

Boetiekpedalen en een bijzonder filterpedaal van Sonuus

Merknieuws 23-03-2012 13:51

Het is alweer onze laatste dag op de Musikmesse 2012 in Frankfurt. Vandaag zagen we de Custom 30 top van Marble, de Wahoo van Sonuus, unieke gitaarbanden van Souldier Straps, nieuwe pedalen van Bogner en de onthulling van Blackstars 'Mystery Amp'!

De afgelopen dagen hebben we heel wat interessante nieuwe producten gezien op de Messe! Van Roland tot Hughes & Kettner, van T-Rex tot TC Electronic...
Lees hier het verslag van dag 1
Lees hier het verslag van dag 2


Marble
Bij Marble zagen we de Custom 30 top. En dat is iets bijzonders, want het is het eerste Marble model met EL84 buizen in de eindtrap. Bij vier EL84’s in klasse A denk je al snel aan een Vox AC30, maar het circuit van deze versterker is zeker geen kopie. Omdat buizen in klasse A snel warm worden, zijn er twee ventilators achter het frontpaneel gemonteerd voor de koeling. Dat is ook de reden dat de Custom 30 alleen als top wordt geleverd. De bijbehorende luidsprekerkast kan een 2x12 zijn met alnico Blue Celestions of een 1x12 met een alnico Gold. De versterker kan ook in 15-watt modus werken, heeft een schakelbare feedbackloop en een effectloop die zowel parallel als in serie kan werken.

Sonuus
Sonuus, bekend van de kleine audio-naar-midi-converters, heeft de interessante Wahoo geïntroduceerd. Dit is een wah-achtig pedaal dat twee analoge filters heeft die digitaal bediend kunnen worden. Daardoor zijn veel verschillende geluiden instelbaar, van klassieke wah- en autowah-klanken tot ritmische, variërende filtersounds zoals we die kennen van de Xotic Robotalk. Het mooie van de digitale bediening is dat de mogelijkheden enorm zijn en dat de tempo’s exact ingesteld kunnen worden. Daarbij is het nog mogelijk om via de computer op een dieper niveau instellingen te maken. Alle geluiden zijn op te slaan in 99 presets.

Onthulling Blackstar Mystery Amp
De vooraf aangekondigde 'mystery amp' van Blackstar werd tijdens de Musikmesse onthuld. Het is de ID:Series, een digitale versterker met veel mogelijkheden om je geluid vorm te geven. Zo zijn er zes voices oftewel kanalen: van Warm Clean tot OD2, en een ISF-regelaar, waarmee je het geluid kunt variëren van Brits naar Amerikaans. Er is ook een effectsectie met modulatie-, delay- en reverbeffecten van studiokwaliteit, maar het interessantste is wellicht de True Valve Power-schakelaar.

Via deze schakelaar kun je uit zes verschillende eindbuiskarakteristieken kiezen, simulatie van de respons, dynamiek, sag en vervorming van buizen als de EL34, EL84 en 6L6. Verder is er een USB-aansluiting aanwezig, zodat je de versterker op je computer kunt aansluiten voor deep editing (met meegeleverde software), opnemen en re-ampen. De ID:Series bestaat uit twee tops, van respectievelijk 60 en 100 watt, en een 60-watt 1x12 en 2x 60-watt 2x12 combo.

Bogner
Het boektiekversterkermerk Bogner brengt een drietal effecten uit die een nauwe relatie hebben met de versterkers. Zo heeft de Uberschall dezelfde voicing als de gelijknamige versterker en hebben de Ecstasy Blue en Red de sound en mogelijkheden van respectievelijk het blauwe en rode kanaal van de Bogner Ecstasy. Met name de laatste twee pedalen hebben veel mogelijkheden, met schakelaars voor o.a. variac, plexi, mode, pre-EQ en structure. De Bogner pedalen zullen tegen de zomer in de Benelux verkrijgbaar zijn en gaan ruim 200 euro kosten.

Souldier Straps 
Souldier Straps brengt een aantal unieke gitaarbanden op de markt. Niet alleen zijn de banden gemaakt van gebruikte autogordels, maar hun dessins zijn een exactie kopie van de decoraties van gitaarbanden van een aantal beroemde gitaristen uit de jaren '60 en ' 70, zoals Jimi Hendrix en Eric Clapton. Souldiers Straps wist voor sommige decoraties zelfs de originele stof te achterhalen, zodat de banden praktisch replica' s zijn.

zoeken
zoeken