Cortonville & Dr. No Effects

Muziekplatform en Ford Falcon Fuzz

Merknieuws 26-04-2012 12:07

Radio/tv-presentator en gitarist Eric Corton heeft vorige week Cortonville gelanceerd, een nieuw online platform dat vorm en inhoud krijgt onder zijn ‘uitbundig getatoeëerde vleugels’. Daarnaast ontwikkelde Dr. No Effects voor Cortonville een speciaal fuzzpedaal.


Cortonville is een multimediaal platform dat geheel in het teken staat van de grote liefdes van Eric Corton: rockmuziek, kunst, literatuur, tatoeages en Amerikaanse auto’s. Muziek vervult daarbij nadrukkelijk de hoofdrol, met albumrecensies, interviews, achtergrondreportages, concertregistraties, artwork en meer. Ook worden er regelmatig live-evenementen georganiseerd. Tijdens de lancering van Cortonville op 19 april in Amsterdam was er bijvoorbeeld een optreden van De Staat.

Cortonville biedt oude rotten, nieuwe helden, taaie knokkers en aanstormend talent een podium. Eric Corton benadrukt dat het niet alleen om nieuw talent gaat, maar dat daar wel veel ruimte voor is. Hij ziet veel muzikanten worstelen met hun doorbraak, omdat Nederland in zijn optiek niet het makkelijkste land is om een voet aan de grond te krijgen. Cortonville wil daar verandering in brengen en bands in hun ontwikkeling stimuleren. Artiesten kunnen hun muziek nu al via het Demo Dock inzenden.

Ford Falcon Fuzz

Eric Corton heeft samen met Roel Aben van Dr. No Effects ook een effectpedaal ontwikkeld voor Cortonville. Geheel passend bij het thema, is het volgens Dr. No een cool vintage fuzzpedaal à la Hendrix geworden, in de vorm van een 1963 Ford Falcon speelgoedauto. Het simpele, maar doeltreffende effect heeft een fuzz- en een volumeknop. Onder de naam ‘Cortonville’s Ford Falcon Fuzz By Dr. No Effects’ wordt het pedaal in een zeer gelimiteerde oplage exclusief te koop aangeboden via Cortonville.

www.cortonville.com

zoeken
zoeken