Videoplaylist Roland V-Guitars

Fender/Roland G-5 V-Guitar Stratocaster en GC-1 Ready Stratocaster

Merknieuws 04-05-2012 15:05

Op de NAMM Show werden twee nieuwe Stratocasters van Roland aangekondigd. Ja, je leest het goed: de eerste 'Fender powered by Roland' gitaren zijn een feit. Het gaat om de Fender/Roland G-5 Virtual Guitar Stratocaster en de GC-1 Ready Stratocaster. Voorafgaand aan de test in Gitarist binnenkort, hierbij vast wat achtergrondgegevens en een mooie videoplaylist waarin de gitaren worden voorgesteld.

Sinds Roland in 1977 met de GR-500 de allereerste gitaarsynth uitbracht, zijn ze driftig doorgegaan met het ontwikkelen van dit fenomeen. Ze zochten aansluiting bij Fender, wat resulteerde in een Stratocaster met een synth-element en modelingtechnologie van Roland. Nu gaat Roland een stap verder door daadwerkelijk een V-Guitar te presenteren: het merk 'Fender powered by Roland' op de kop, een unicum, en twee modellen, de G-5 VG Stratocaster en de GC-1 Ready Stratocaster. Roland Central Europe doet de distributie van de gitaren.

Roland V-Guitar G-5 VG Stratocaster
De G-5 integreert een aantal functies die zijn gebaseerd op Rolands COSM-technologie. De G-5 heeft de klassieke klank en alle eigenschappen van de Stratocaster en geeft toegang tot elektrische en akoestische COSM-gitaarklanken - waaronder onmiddellijk beschikbare alternatieve stemmingen en 12-stringsimulaties voor alle COSM-gitaarklanken. De G-5 heeft ook een ingebouwde bibliotheek met  gemodelleerde pickupklanken en via de COSM-technologie kan je ook spelen met de 'ideal performance' pickups, zoals een humbucker met ultra-breed bereik en een single-coil met een volle, krachtige klank.

GC-1 GK-Ready Stratocaster
Alle functies van de Roland GK-Ready zijn geïntegreerd in de Fender Stratocaster, zodat je kan spelen op de GR-55, VG-99 en andere apparaten die met de 13-pins aansluiting werken. Uitgerust met de GK hexafone pickup, 13-pins connector en alle regelaars om de GR-55 en de VG-99 aan te sturen.

Videoplaylist
Bekijk hier de videoplaylist waar beide gitaren worden voorgesteld in video's die door Roland zelf geproduceerd zijn. Schakel naar de volgende video met |>



zoeken
zoeken