Nieuwe elementen voor de metalgitarist

Seymour Duncan en PRS komen met nieuwe metal pickups

Merknieuws 10-07-2013 21:48

Van Seymour Duncan zijn we gewend dat ze de metalgitarist een warm hart toedragen, denk aan de Blackout elementen. Maar ook PRS heeft een aantal rock- en metalgitaristen als endorser, zoals Mark Tremonti en Mike Åkerfeldt. Beide merken kwamen recentelijk met elementen voor de metalgitarist.

PRS introduceert de m/, een humbucker met keramische magneten voor een volle en heldere klank. Volgens PRS geeft de \m/ zowel met veel oversturing als clean een agressief en gearticuleerd geluid. De pickup wordt los verkocht via PRS dealers.

Seymour Duncan heeft zijn element de Nazgûl gedoopt en dat weet je waarschijnlijk genoeg. Bijzonder is wel dat deze humbucker alleen wordt uitgebracht voor 7- en 8-snarige gitaren. De output van dit passieve element is hoog en de respons snel, voor een goede articulatie. Er zijn twee uitvoeringen voor zowel het 7- als 8-snarige model: een standaard humbucker uitvoering en één met een soapbar bevestiging voor in een gitaar die oorspronkelijk met actieve elementen is uitgerust.

zoeken
zoeken