Gibson komt met LPX

Is dit de ultieme Les Paul?

Merknieuws 21-08-2013 14:39

Volgens Gibson wel. Ofschoon de nieuwe LPX een aantal klassieke Les Paul-kenmerken heeft (mahonie body, AAA esdoorn top, sixties Slim Taper mahonie hals), hebben we hier toch met een heel ander beest te maken. Dit is een futuristische machine, volgepropt met de
laatste technologie die we deels ook al bij de Firebird X zagen.

De belangrijkste features omvatten een RoboHead automatisch stemsysteem met elf presets aan de achterkant van de taps toelopende kop, drie magnetische elementen (twee alnico’s en een keramische in de middenpositie) en een piëzo in de brug, 55 preset-gitaarsounds dankzij de ingebouwde processor, meerdere effecten waaronder een looper, EQ en een piëzo-mixregelaar. De LPX is er in twee afwerkingen: honeyburst en translucent black.

Bij de gitaar hoort een pakket accessoires met onder meer een draadloos expressiepedaal en footswitch waarmee je live parameters kunt veranderen. De G-Node interface laat je rechtstreeks naar de computer opnemen en geeft je toegang tot Native Instruments Guitar Rig 4, dat net als Ableton Live Lite 8 wordt meegeleverd.

zoeken
zoeken