Hughes & Kettner GrandMeister 36

Nieuwe alleskunner in de TubeMeister serie

Merknieuws 04-10-2013 11:10

Het Duitse Hughes & Kettner heeft met zijn TubeMeister serie een hit in handen. Niet vreemd als je ziet wat deze betaalbare 5, 18 en 36 watt versterkers allemaal kunnen. Toch wist H&K het takenpakket van de TubeMeister 36 flink uit te breiden. De naam GrandMeister is dan ook zeker op zijn plaats.

De GrandMeister draait net als de grootste TubeMeister op vier EL84 buizen, maar heeft een extra kanaal, wat het totaal op vier brengt. Het vermogen is in te stellen op 36,18, 5 of 1 watt. Ook de stille opnamefunctie en de Red Box DI uitgang zijn gebleven.

Nieuw bij de GrandMeister zijn de ingebouwde effecten (delay, flanger, phaser, tremolo en chorus). Deze zijn bovendien te programmeren en op te slaan, net als de kanalen en het vermogen. Daarmee biedt de GrandMeister al erg veel mogelijkheden.

Het meest bijzonder zijn echter de Smart Rotary Controls die het mogelijk maken de regelaars en schakelaars van de GrandMeister te bedienen met een (MIDI) expressiepedaal of een iPad app. Niet alleen het volume, maar ook de gain of EQ even bijstellen met een expressiepedaal terwijl je speelt? Het is mogelijk met de GrandMeister 36. De versterker wordt in de eerste helft van 2014 verwacht.

 

zoeken
zoeken