Nieuwe Yamaha L-serie nu beschikbaar

Handgemaakte gitaren, nieuwe specs

Merknieuws 29-04-2014 12:31

Yamaha is trots op haar lange ervaring in het bouwen van piano's, maar ook met akoestische gitaren is het merk al een halve eeuw onderweg. De L-serie handgemaakte akoestische gitaren heeft inmiddels een veertigjarige historie en om dit te vieren heeft Yamaha de vierde generatie gepresenteerd.

 

Op de foto links zie je het 'medium jumbo type' LJ36, en in de rechterkolom een van de topmodellen uit de nieuwe L-serie, de 'small body' LS56 Custom, gemaakt door een meesterbouwer met enkel de beste, handgekozen materialen. Een rijke, warme akoestische resonantie en de puntgave afwerking maken dit instrument tot een waar kunststukje.

Bekijk hier een video die Yamaha zelf maakte tijdens de Musikmesse in Frankfurt, maart jl.:

De gitaarbouwers van het Japanse merk hebben twee jaar gewerkt aan de nieuwe specificaties, waaronder de engelmann sparren top die een A.R.E. behandeling heeft ondergaan. Dit staat voor Acoustic Resonance Enhancement en houdt in dat het hout een behandeling krijgt waardoor het klinkt als een ingespeeld instrument. Daarnaast hebben de bovenbladen een ander patroon van zangbalkjes voor een hoger volume, gebalanceerd laag en fris hoog. Om de bespeelbaarheid te verbeteren is het halsprofiel aangepast en is de onderlinge afstand tussen de snaren vergroot, terwijl de actie lager is dan voorheen. De gitaren zijn uitgerust met een passief piëzosysteem en zijn verkrijgbaar met mahonie of palissander zij- en achterblad.

Yamaha maakte een videodemo van de L-serie met de Spaanse gitarist Abel Franco.

Wil je meer weten over de in 2009 geïntroduceerde A.R.E.-techniek van Yamaha? Kijk dan naar dit filmpje.

Klik hier voor meer informatie op de website van Yamaha.

zoeken
zoeken