Boss Tone Central

Site vol geluiden

Merknieuws 22-05-2014 11:05

De Boss multi-effecten zijn bij veel gitaristen bekend. Ze maken gebruik van de COSM modelingtechniek en bieden veel effecten en versterkermodellen. Een vrij nieuwe functie die nog niet vaak onder de aandacht is geweest, is de Tone Central website waar je voor deze multieffecten geluiden (patches) kan downloaden. Nog beter wordt het als je bedenkt dat deze geluiden zijn samengesteld door gitaristen als Gus G., Steve Lukather, Marty Friedman en vele anderen.

Collecties
Zodra je op de Tone Central site (www.bosstonecentral.com) komt, zie je al een aantrekkelijk aanbod, waaronder de Steve Lukather Collection, Country Gold Guitar en Gus G Collection, om er maar een paar te noemen. Elke collectie bestaat uit meerdere patches (soms meer dan 20!) die goed beschreven worden en gelijk te beluisteren zijn. In een video zie je de artiest die ze heeft samengesteld aan ’t werk terwijl hij zijn verschillende geluiden laat horen.

 

Tone Studio
Om de patches te op je apparaat te krijgen, moet je wel even Boss Tone Studio downloaden, een programma dat zowel voor PC als Mac beschikbaar is en waarin je je geluiden kan ordenen en aanpassen. Tone Studio is op dit moment beschikbaar voor GT-100 (met software versie 2), GT-001, ME-80 en binnenkort ook voor de GP-10.

 Kijk hier naar enkele artiesten die hun patches toelichten en laten horen:

 

zoeken
zoeken