Clinic Nate Watts bij Peter Verspuy op 11 juli

Up close met de bassist en bandleider van Stevie Wonder in Rotterdam

Merknieuws 03-07-2014 12:19

Bassist Nathan Lamar Watts is sinds twaalf jaar de muzikaal leider van de band van Stevie Wonder. Hij speelt echter al sinds Songs In The Key Of Life (1976) met de superster samen. Peter Verspuy en Hartke versterkers presenteren een clinic van de man op de dag voor zijn optreden op het North Sea Jazz Festival.

Twee Hartke-clinics in Nederland binnen een week, al zijn ze nauwelijks te vergelijken. Anthrax-bassist Frank Bello treedt aan in muziekinstrumentenspeciaalzaak Music Maniacs in Haarlem op 6 juli, en van 18 tot 20 uur op 11 juli as. staat Stevie Wonder's rots in de branding Nathan Watts op het podium van Peter Verspuy Muziekinstrumenten in Rotterdam.

Geboren in Detroit, opgegroeid met Motown-sessieband The Funk Brothers als voorbeeld (Watts zat als jochie regelmatig in de Hitsville-studio te kijken hoe zij de basistracks inspeelden), trad hij uiteindelijk toe tot de band van Motown-trots Stevie Wonder. Watts leerde soul en funk spelen als geen ander. Hij doet dat tegenwoordig met drie vingers aan zijn rechterhand, omdat zijn pink is uitgeschakeld sinds Wonder jaren terug per ongeluk een autodeur dichtsloeg met Watts' hand er nog tussen, aldus de Nederlandse Wikipediapagina over Watts. 

Bekijk hier alvast een voorproefje van Watts' clinic, waarin hij vertelt over zijn Hartke LH1000 versterker en de HyDrive 410 en HyDrive 115 speakerkasten. Zijn bassen zijn van de Japanse fabrikant Bossa.

Een van Watts' typerende baslijnen hoor je in Do I Do, hier live uitgevoerd in 1995 (ruimte voor de bas vanaf 5:00 min). 

zoeken
zoeken