Boss goes boutique

Boss introduceert analoge Waza Craft serie pedalen

Merknieuws 16-07-2014 10:14

Boss brengt in de Waza Craft serie bekende pedalen uit in een boetiekuitvoering. Dat wil zeggen, opnieuw ontworpen voor een optimale klank en met meer mogelijkheden.

Waza Craft?
Waza is de Japanse term voor kunst en techniek. Om uit te dragen dat deze pedalen met een combinatie van kunstzinnige wijsheid en technisch verstand zijn ontworpen, zijn ze voorzien van het Japanse Waza-symbool en dragen ze deze naam.

En nu in gewone taal
De drie pedalen waar het om gaat, zijn al jarenlang geliefd bij pedaalafficionado's. Ze worden zelfs door boetiekbouwers in gemodificeerde vorm aangeboden. Niet vreemd dus dat Boss nu in zijn eigen geschiedenis duikt en deze legendarische ontwerpen uitbrengt in een kwaliteitsserie. Hierbij heeft Boss het bestaande circuit geoptimaliseerd en daarnaast een 'custom' sound toegevoegd die je kan selecteren met de s/c schakelaar (standard/custom).

Overdrive en delay
De Blues Driver en Super OverDrive zijn referentiepunten als het gaat om overdrive. Ze worden al jarenlang onafgebroken geproduceerd, de SD-1 zelfs al meer dan 30 jaar. Dit pedaal is geliefd bij gitaristen die iets zoeken in de buurt van de TubeScreamer, maar dan met net een andere klank en een minder milde oversturing. De Blues Driver is geliefd voor zijn unieke klank. Hij heeft een groter frequentiebereik en kan nog meer oversturing geven.
De DM-2 is een analoge delay die sids 1984 niet meer wordt geproduceerd, maar nog steeds voor flinke bedragen op ebay wordt verhandeld.

Luister hier naar twee ontwerpers van Boss die de Waza Craft serie hebben gemaakt: 

De introductie van de BD-2W Blues Driver:

De SD-1W Super OverDrive:

En de DM-2W (analoge) Delay:

zoeken
zoeken