Epiphone Pro-1 Collection

Beginnersgitaren voor de lange termijn

Merknieuws 04-09-2014 10:13

Epiphone brengt een nieuwe collectie akoestische gitaren uit. De Pro-1 serie biedt betaalbare akoestische gitaren met een bespeelbaarheid die je verwacht bij een duurder model. De gitaren zijn zo ontworpen dat ze nog steeds aanspreken als je door de beginnersfase heen bent. Om dit voor elkaar te krijgen hebben de gitaarbouwers van Epiphone samengewerkt met professionele gitaristen uit verschillende stijlen.

Vraag je iemand die na korte tijd is gestopt met gitaarspelen, waarom hij niet meer speelt, dan zal je vaak horen dat het te maken heeft met pijnlijke vingers, een zwaar te bespelen instrument of het niet kunnen stemmen van de gitaar. Met de Pro-1 serie heeft Epiphone betaalbare gitaren gemaakt die eenvoudig te bespelen zijn en waar je niet op neer hoeft te kijken als je gitaarspel meer gevorderd is. Hoe hebben ze dat gedaan? Onder andere door de gitaren uit te rusten met een aangenaam halsprofiel, Tusq topkam, eenvoudig te besnaren brug, deluxe tuners met een 18:1 ratio, een kortere mensuur en een 'dual action trussrod' voor de perfecte afstelling van de hals.

Vier modellen
De Pro-1 Classic is een klassieke nylonsnarige gitaar met een ceder bovenblad.
De Pro-1 is een dreadnought stijl akoestische gitaar. Deze gitaar heeft een minder diepe body zodat hij makkelijker te bespelen is.
De Pro-1 Plus is afgeleid van de populaire Masterbilt serie en lijkt erg op de Pro-1. Een belangrijk verschil is de top van massief sparrenhout.
De laatste uit de collectie is de Pro-1 Ultra. Deze dreadnought met cutaway is uitgerust met de Shadow Performer voorversterker en een NanoFlex pickup systeem.

Alle gitaren worden geleverd met online lessen en een gids voor beginnende gitaristen. Eventueel kun je een accessoireset aanschaffen. Die bevat een extra set snaren, een stemapparaat, een gitaarband en gitaarpolish.

Bekijk hier een demonstratie van de Pro-1:

Zie voor meer informatie www.epiphone.com

zoeken
zoeken