Dutch Music Event

Eerste editie goed neergezet

Merknieuws 22-09-2014 15:51

Zondag 21 september vond het Dutch Music Event plaats. De eerste editie van deze muziekbeurs in het Noord-Hollandse Uitgeest.

Met maar liefst zeven zalen vol standhouders, workshops en optredens is het de organisatie gelukt dit eerste Dutch Music Event groots op te zetten. Al was het uitgangspunt van de beurs alle muzikanten te bedienen, het merendeel van de stands was toch gericht op de gitarist en bassist.

Jan Akkerman's Stratocaster
In de stand van de Amsterdamse gitaarzaak De Plug kwamen we net op tijd om te zien hoe een bijzonder instrument uit zijn flightcase werd gehaald: een Stratocaster uit 1963 die van Jan Akkerman is geweest. Het instrument had natuurlijk zijn gebruikssporen, maar was verder in goede staat. Een schakelaartje naast de regelaars viel gelijk op. Volgens Peter Boelen van De Plug kan je hiermee alle drie de elementen tegelijk inschakelen.

Panucci
Panucci's Angelo van Merrienboer toonde zijn archtopgitaar met een bovenblad van Europees sparren en zij- en achterblad van Europees esdoorn. Opvallend was de brede hals.
Naast kunstmatig verouderde modellen die zijn gebaseerd op de Telecaster en Stratocaster, gaat Panucci ook beginnen met modellen met een gelijmde hals, zoals het linkshandige '59 Inspired singlecutmodel. Ook hiervoor maakt Angelo zijn eigen elementen en kiest hij de elektronica secuur uit om het authentieke geluid zoveel mogelijk te benaderen.

Verweij
In de zaal met akoestische gitaren spraken we met onder andere met Jan Verweij van Amplifying Acoustics. Hij toonde zijn The Max2 versterkingssysteem voor akoestische gitaren dat gebruik maakt van een piëzo-element onder het zadel en een piëzo die aan de onderkant van het bovenblad wordt bevestigd. Met een uitwendig kastje kan je de balans en het volume regelen om een zo natuurlijk mogelijke weergave van de akoestische klank te krijgen.

JHG
Hans Geerdink van JHG Guitars toonde in zijn vitrine de body van een nieuwe lijn modellen. Het meest betaalbare model wordt geleverd met een slagplaat op een populieren body. De duurdere versie die hier is te zien heeft een 'drop top' met een uit de top gefreesde slagplaat, wat een heel chique effect geeft. De rest van de body is van Europees essen.

Fox Amplifier Co.
In Gitarist 283 konden we al melding maken van de nieuwe versterkers van Fox Amplifier Co., dus het was erg leuk om ze hier in het echt te zien. De combo's die je ziet zijn de Reverb 12 en de Reverb 33 uit de American Style lijn, terwijl de British Style Amps bestaat uit de Dual 66 en de Quad 84 tops. Met zo'n opvallend en stijlvol uiterlijk kon je niet voorbij de stand lopen zonder te blijven kijken, want deze versterkers zijn met de hand bekleed met buffel- (American) en runderlederen (British) bekleding.

zoeken
zoeken