Crysun gitaren

Stel je eigen gitaar samen

Merknieuws 24-09-2014 14:26

Heb je specifieke wensen waar je gitaar aan moet voldoen? Of duidelijke wensen wat uiterlijk betreft? Het Nederlandse Crysun biedt een oplossing met de online configurator.

De oprichter van Crysun vindt dat het aanbod van gitaren en onderdelen beter kan, en heeft de site daarom zo opgebouwd dat je uit losse onderdelen een eigen gitaar kan opbouwen. Je doorloopt eenvoudig een aantal stappen waarbij met afbeeldingen wordt aangegeven hoe de gitaar er gaat uitzien, te beginnen met het model. Hiervoor kan je kiezen uit ST, TL, LP en SG. De ST en TL zijn gebaseerd op de Fender Stratocaster en Telecaster. Voor de LP en SG zijn de Gibson Les Paul en SG als voorbeeld gebruikt. Vervolgens kies je een kleur, de houtsoorten zijn beperkt tot mahony voor de Gibson- en essen voor de Fenderachtige modellen. Na de bodykeuze moet je uit halzen kiezen, waarna de hardware en elektronica volgen. Daarbij heb je de keus uit merkloze of Wilkinson elementen en diverse bruggen, stemmechanieken en regelaarknoppen. Er is een standaard eindset voor de snaren, bedrading, gitaarbandhouders en output.

De laatste keuze is die van de levering. Je kunt de gitaar laten bouwen door Crysun, maar je kunt de onderdelen ook los laten leveren zodat je zelf aan de slag kan. Ben je een doe-het-zelver, maar weet je nog niet helemaal hoe een gitaar in elkaar steekt? Dan kun je ook kiezen voor de workshop waarbij je in een dagdeel je gitaar in elkaar zet onder begeleiding van Crysun. De materialen en onderdelen zijn betaalbaar en maken deze manier van aankopen geschikt voor beginners die een eerste gitaar willen, of voor gitaristen die graag zelf een gitaar willen bouwen, maar zich nog niet aan de houtbewerking willen wagen.

Zie voor meer informatie: www.crysun.nl

zoeken
zoeken