Musikmesse 2015 - Dag 1: Marshall, Martin, Roland, Boss, Orange

Verslag vanaf de Musikmesse beursvloer in Frankfurt

Merknieuws 15-04-2015 17:04

Frankfurt - Vanmorgen zijn de deuren opengegaan van Musikmesse Frankfurt, de grootste internationale muziekbeurs in Europa. Lees hier wat de Gitarist-redactie deze dag als opvallende nieuwe producten heeft gespot.

Marshall
Marshall presenteert de nieuwe Astoria serie, die uit drie modellen bestaat. Met deze cool uitziende versterkers combineert Marshall de kwaliteit van een point-to-point ontwerp met de schakelmogelijkheden van een versterker met printplaat. Deze in Engeland gebouwde modellen hebben elk een vermogen van 30 watt en zijn als combo of top met kabinet beschikbaar. De groene Classic heeft een enkel kanaal, de blauwe Dual een clean en lead kanaal en schakelbare effectloop, terwijl de rode Custom een enkel kanaal combineert met een schakelbare effectloop en extra mogelijkheden om je klank vorm te geven met de push-pull regelaars en gain boost.

 

Martin
In de stand van Martin zijn twee bijzondere dreadnoughts te bewonderen, de D-35E 50th Anniversary Limited Edition en de LE-HMSD 2015. Zoals de naam al aangeeft is het eerste model uitgebracht ter ere van de 50ste verjaardag van de D-35. De gitaar heeft een top van Europees sparren en zij- en achterblad van Indiaas palissander, terwijl de toets en brug van donker ebben zijn. Deze D-35 is uitgerust met het Fishman Aura VT-systeem.
De LE-HMSD 2015 gedenkt dat het oorlogsschip HMS Dreadnought - de naamgever van de Martin Dreadnoughtmodellen - hondert jaar geleden de Duitse onderzeër SM U-29 tot zinken bracht. De bijzondere gitaar heeft een afbeelding van de HMS op de Sitka sparren top. Het volledig akoestische model heeft verder een mahonie klankkast en hals met een ebben toets.

Roland/Boss
Zoals gebruikelijk is er ook weer veel nieuws in de stand van Roland en Boss. Zo wordt de Blues Cube serie uitgebreid met een een Artist 212 model (met twee 12 inch luidsprekers) en een 100 watt Blues Cube Tour versterkertop met bijbehorend 4x10 speakerkabinet.
Verder zagen we de nieuwe SY-300 gitaarsynthesizer, die je met je gewone elementen kan gebruiken. Naast synth-geluiden heeft hij ook standaard gitaarsounds aan boord en via de USB aansluiting kan je rechtstreeks op de computer opnemen.
Op de NAMM zagen we een compact volumepedaal en nu heeft Boss in dezelfde kleine behuizing een Wah uitgebracht, de PW-3. Het pedaal heeft aan beide zijden een led die aangeeft of het effect is ingeschakeld.

Orange Bax Bangeetar
Orange toonde een nieuw effectpedaal, de Bax Bangeetar. Deze EQ/preamp in pedaalvorm biedt veel mogelijkheden om je gitaartoon vorm te geven, waaronder een parametrische mid-EQ. Echt parametrisch, dus ook met instelbare Q (bandbreedte). Verder regelaars voor hoog, laag gain en volume, allemaal voorzien van karakteristieke Orange icoontjes. Een boostfunctie is ook aanwezig. De Bax Bangeetar heeft twee uitgangen, een gewone en een met speakersimulatie die het geluid van een Orange 4x12 kabinet nabootst. De preamp kan voor de versterker geplaatst worden of op de return van de effectloop worden aangesloten als je de voorversterker van je amp wilt bypassen. En omdat smaken verschillen zijn er twee uitvoeringen: zwart met oranje knoppen of helemaal wit.

 

zoeken
zoeken