Musikmesse 2015 - Dag 2: Vox, Yamaha & Breedlove

Verslag vanaf de Musikmesse beursvloer in Frankfurt

Merknieuws 16-04-2015 08:04

Frankfurt - Ook op de tweede dag van de Musikmesse in Frankfurt zag de Gitarist-redactie weer veel mooie nieuwe producten. Lees snel verder.

Vox
Vox heeft de AC10C1 uitgebracht, die met zijn 10 watt tussen de AC4 en AC15 in zit. Hij is uitgerust met reverb en een mastervolumeregelaar. In de eindversterker zitten twee EL84 buizen en de voorversterker heeft twee 12AX7's. De 10 inch luidspreker is een Celestion VX10. 

Yamaha
Yamaha bracht een aantal jaren geleden de Silent Guitar op de markt, een akoestische gitaar zonder body (alleen een frame) die zijn geluid via een piëzosysteem naar een versterker stuurde. De SLG200 die het Japanse bedrijf op de Messe toonde is daar een nieuwe versie van. Het deels demontabele frame (voor makkelijker transport) is nu van mahonie in plaats van kunststof, wat een mooie look geeft. De grootste verandering is echter elektronisch: de nieuwe Silent Guitar is voorzien van de SRT Powered Preamp, die we o.a. ook al zagen in Yamaha's A serie. De preamp kan het gemodelde geluid voortbrengen van een met een microfoon opgenomen akoestische gitaar, dat naar wens met het piëzosignaal gemengd kan worden. De SLG200 is er in een staal- en een nylonsnarige uitvoering.

Yamaha's Daniel Amend met de nieuwe Silent Guitar

Breedlove
Dit jaar viert Breedlove zijn 25 jarig jubileum met een aantal bijzondere gitaren die alleen dit jaar beschikbaar zullen zijn. Met een prijs rond de duizend euro is de Concert 25th Anniversary uit de Persuit serie het meest betaalbaar. Voor eenzelfde model uit de Oregon serie zal je drie keer zoveel moeten betalen, maar het topmodel is de Kim Breedlove Signature 25th Anniversary uit de Exotic serie met een prijs ver boven de tienduizend euro. Maar van dat model komt er dan ook maar een naar Duitsland en de Benelux. Met zijn top van sinker redwood en zij- en achterblad van mooi getekend notenhout is het een schitterende gitaar om te zien.

Links de drie modellen uit de 25th Anniversary serie, met eerst het model uit de Exotic Serie, gevolgd door de Oregon en Persuit serie

zoeken
zoeken