Musikmesse 2015 - Dag 3: Hartke, Gibson & Carl Martin

Verslag vanaf de Musikmesse beursvloer in Frankfurt

Merknieuws 17-04-2015 08:04

Frankfurt - Zijn de eerste twee dagen van de Frankfurter Musikmesse nog gereserveerd voor industrie en pers, vanaf vrijdag mag ook het publiek naar binnen. Dat betekent veel drukte en hectiek. Toch wist de Gitarist-redactie nog genoeg opmerkelijke nieuwe producten te vinden. Lees hier ons derde en afsluitende website verslag.

Hartke
Met de AC50 brengt basversterker merk Hartke een versterker voor akoestische gitaar. Net als veel basversterkers van het merk, is ook dit 50 watt combo licht van gewicht. Naast een 3-bands EQ heb je de beschikking over chorus, reverb en feedbackonderdrukking. Het tweede kanaal is geschikt voor het aansluiten van een microfoon en heeft behalve de EQ sectie ook een ingebouwde chorus.

Gibson
Met de True Historic serie gaat Gibsons customshop nog een stap verder in het creëeren van historisch correcte gitaren. Om een idee te geven hoe ver dat gaat: het plastic van oude Gibsons is geanalyseerd en ditzelfde plastic wordt nu gebruikt voor de elementringen, schakelaarknop en slagplaat. Die slagplaat werd vroeger uit zes laagjes van dezelfde kleur opgebouwd, dus ook dat wordt nu op dezelfde manier gedaan. Volgens Gibson kun je niet verder gaan in het bouwen van historisch correcte replica's dan nu wordt gedaan. Onder de overige specificaties vinden we met de hand gevijlde afgeronde toetsbinding en een dunnere laklaag die met de hand nat geschuurd wordt. De modellen zullen in oplages van 300 stuks worden gemaakt. 

gib

 

Carl Martin
Het Deense Carl Martin introduceerde de Roadie, een 15-watt klasse A combo. De versterker is uitgerust met twee EL84 eindbuizen, een 1x12 Celestion Vintage 30 speaker en een Accutronics veergalm, een combinatie die garant moet staan voor een authentieke vintage toon. Van de galm kan niet alleen het mixvolume, maar ook de klank geregeld worden. Ook kan de reverb op twee manieren gebruikt worden: als een standaard versterkergalm of als een los staande reverbunit.

roadie

Carl Martin introduceerde ook een aantal nieuwe pedalen waaronder de Greg Howe Lick Box, een signature boost/overdrive/distortionpedaal waar de bekende shredder zijn naam aan verbonden heeft. De drie kanalen zijn gevoicet naar Howe's wensen en kunnen individueel gekozen worden, maar ook gecombineerd.

greg

zoeken
zoeken