Seymour Duncan Palladium

Veelzijdig high-gain pedaal

Merknieuws 31-03-2016 13:41

Seymour Duncan, vooral bekend als elementmaker, geeft de laatste jaren steeds meer aandacht aan de uitbreiding van hun pedalenlijn. De nieuwste toevoeging is het Palladium Gain Stage effectpedaal, dat de klank geeft van een high-gain buizenversterker.

Drie trappen
Het pedaal beschikt over drie gain-trappen met ieder een eigen regelaar. De boostregelaar - in te schakelen met een eigen schakelaar - versterkt  het ingangssignaal en kan al oversturing toevoegen. Daarna komt de resonance regelaar waarmee je de oversturing van de lage frequenties instelt. Ten slotte stel je met de gainregelaar de globale oversturing in. Met deze drie regelaars kan je een palet aan klanken instellen, van klassieke rock tot moderne metal.

De bovenste rij knoppen bedient de uitgebreide actieve EQ-sectie. Naast de bass, treble en presence regelaars is er een semi-parametrische sectie voor de middentonen. Hiermee kan je het pedaal instellen om goed aan te sluiten bij elke versterker.

De Palladium is te gebruiken met een eindversterker, maar kan ook voor een cleane of al overstuurde versterker geplaatst worden.

Hieronder een video waarin Keith Merrow het pedaal demonstreert.

Meer informatie op de site van Seymour Duncan.

zoeken
zoeken