Summer NAMM 2019: veel nieuws van Dunlop/MXR

Met onder meer signature-wahs voor Clark Jr. en Dimebag

Merknieuws 19-07-2019 11:05

Oprichter en naamgever Jim Dunlop overleed eerder dit jaar, maar Dunlop/MXR zit niet stil. Het Californische bedrijf reisde af naar de Summer NAMM in Nashville met veel interessante, nieuwe producten.

Naast nieuwe gitaarbanden en een speciale plectrum voor Metallica's James Hetfield, is er veel nieuws van Dunlop/MXR. Zo zijn er twee wah's voor twee grootheden.



Gary Clark Jr. is misschien wel dé bluesartiest van het moment en op zijn nieuwste album zoekt hij de grenzen op, door te flirten met hiphop en funk. De Gary Clark jr. Cry Baby Wah wijkt af door meer laag voor - volgens Dunlop - emotionele dieptes. Het sweep-bereik is wat strakker en de wah valt vooral op door het uiterlijk van geborsteld koper.



De Dime Cry Baby from Hell Wah is natuurlijk voor de overleden Dimebag Darrell van Pantera. Hij gebruikte de wah toen het even niet in de mode was en twintig jaar geleden begon hij samen met de technici van Dunlop/MXR aan een eigen versie. Dime overleed tragisch door een schietpartij op het podium, maar het werk aan de wah werd voortgezet. Het resultaat is in te stellen op zes verschillende standen qua frequentiebereik, de sweep is wat breder, de behuizing is gecamoufleerd en het oppervlak is voorzien van skateboard-tape!



Dan is er nog de Authentic Hendrix '69 Psych Series Uni-Vibe Chorus/Vibrato (hoofdfoto). Dit populaire pedaal geeft je alle Hendrix-sounds, is lekker psychedelisch beschilderd, maar het is er nu in een mini-versie. Handig op overvolle pedalenborden dus.

Dunlop/MXR-website
Algam Benelux

zoeken
zoeken