Galmfeest

Electro-Harmonix Oceans 12: het enige reverbpedaal dat je ooit nodig zult hebben?

Merknieuws 28-02-2020 11:44

Als je dacht dat de Oceans 11 van Electro-Harmonix het laatste woord was op het gebied van galmpedalen, dan hebben we een verrassing voor je: het New Yorkers effectbedrijf heeft de lat nog hoger gelegd met de Oceans 12 Dual Stereo Reverb.

Zoals de naam al doet vermoeden, bevat het Oceans 12 twaalf verschillende galmtypes, maar er zit veel meer in dit grotere dubbelpedaal.

Het nieuw EHX pedaal is uitgerust met twee onafhankelijke stereo reverbprocessors die gelijktijdig gebruikt kunnen worden, in serie of parallel. Er zijn 24 presets en stereo in/out of mono send/return met pre- en post-reverb opties. En er is een nieuwe set secundaire regelaars die toegankelijk zijn via een A/B-schakelaar.

Met de Tide-regelaar kan het stereobeeld worden gewijzigd en er is een Lo-fi-regelaar voor het toevoegen van textuur.

De Tails-schakelaar van de Oceans 12 is bijzonder nuttig; hij geeft de gebruiker de keuze tussen het natuurlijk laten uitklinken van de galm of onmiddellijk stoppen zodra het pedaal in bypass wordt gezet.

 

De mogelijkheid om reverbs te combineren maakt dat de Oceans 12 een enorm palet aan potentiële geluiden heeft. Dit zijn de galmen waarmee dit kan:  

Room - twee modi: reverb-algoritmes gemodelleerd naar een galmende ruimte en een grote zaal.

Spring - twee modi: een simulatie van de vintage 1962 Fender 6G15 buisreverb en het veergalm-algoritme van de EHX Holy Grail.

Plate - twee simulaties van de vloeiende, metalen plaatgalm die in de jaren zestig en zeventig vaak in high-end opnamestudio's werd gebruikt.

Reverse - twee modi: een reverse reverb-effect en ‘true reversed’ echo's.

Echo - drie modi: een digitale delay met verschillende echoritmes die naar een plaatgalm wordt gevoed.

Trem - drie modi: een klassieke tremolo met verschillende vormen toegepast op zowel de natte als droge mix van een hall-reverb.

Mod - drie modi: combinaties van chorus- en flangereverb-rijke galmstaarten.

Dyna - drie dynamische, experimentele galm-algoritmen: swell, gate en duck.

Auto-Inf - drie modi: auto-infinite reverb (met optioneel chorus of flange) die ‘luistert’ naar je spel en een crossfade maakt naar een nieuwe galm'deining' bij detectie van nieuw aangeslagen noten.

Shimmer - twee configuraties van rijke, octaaf gepitchshifte galm.

Polyfonisch - twee configureerbare bi-directionele pitchshifts die dimensionaliteit toevoegen aan de galmstaart.

Resonant - twee modi: reverb opgewekt door afstembare resonators en configureerbare zelfoscillerende filters op de staart van de galm.

De Oceans 12 wordt geleverd met de standaard EHX 9.6DC200mA voeding en zal vanaf half maart leverbaar zijn.

Meer info:
Electro-Harmonix

zoeken
zoeken