Terugkijken: interview en Gretsch demo van Wesley Nuis

Bax E-days livestream

Merknieuws 28-05-2020 11:03

Bax Music organiseert elk jaar in mei een groot event met clinics en concerten. Dat kan nu even niet, dus organiseerde Bax - inmiddels 13de op de ranglijst van 's werelds grootste muziekwinkels - een online evenement van vrijdag 22 mei tot en met vrijdag 29 mei: de Bax Music e-Days. Een van de video's die er voor gitaristen uitsprong was de clinic van Gretsch-speler Wesley Nuis, gitarist bij Davina Michelle.

Geïnterviewd door de Nederlandse Gretsch-vertegenwoordiger Wouter Zimmerman, vertelt Wesley over zijn muzikale ontwikkeling, van de gitaarlessen op nylonsnarige gitaar en het naspelen van Eric Clapton, tot zijn conservatoriumtijd en het spelen bij Davina Michelle. Daarbij laat hij de Gretsch gitaren horen die hij in verschillende periodes van zijn ontwikkeling heeft leren kennen.

Zo begon het met de Tennesean met Filtertrons. Een mooi warm klinkend instrument. Omdat hij toch wat meer bite wilde kwam hij bij de Gretsch G6136SLBP Brian Setzer Black Phoenix terecht, die door zijn aangepaste elektronica feller klinkt.
Maar beiden zijn nog steeds grote hollowbody's, die dan wel heel goed werken in het rockabillytrio van Nuis, maar in een grote popband teveel ruimte innemen in de mix. Zo kwam hij op de Gretsch Silver Jet '57 reissue met DeArmond enkelspoelers, een gitaar die hij kan laten klinken als een Strat.

Als laatste toont hij de Players Edition BT Jet, geen reissue, dus een gitaar waarbij Gretsch niet gebonden is aan vintage specificaties, maar die ze kunnen maken voor de moderne gitarist. Om hierover meer te vertellen komt Adam Bowden-Smith, Gretsch Product Manager, aan het woord vanuit Engeland.

Tot slot laat Wesley de Gretsch horen in combinatie met zijn pedalboard.
De hele video zie je hier:

Bekijk meer video's van de Bax Music e-Days op www.bax-shop.nl/edays.

zoeken
zoeken