Rock 'n Soul

Milieuvriendelijke banden uit Den Haag

Merknieuws 01-07-2020 10:31

De wereld van muziekinstrumenten denkt om het milieu en er komen steeds meer milieuvriendelijke versies van producten. Zoals van Rock 'n Soul uit Den Haag, bijvoorbeeld, dat geheel op maat zeer duurzame (bas)gitaarbanden maakt.

Afgelopen NAMM-show zagen we naast bijvoorbeeld (bas)ukeleles van bamboe en een aantal milieuvriendelijke, vegan straps. Warwick/Framus en Richter gebruiken zeer mooi nepleer, terwijl de grootste bandenfabrikant, Levy's, zich op kurk en hennep stortte. 

Ook Rick van Hoorn - zelf bassist - zocht naar de ideale gitaarband die duurzaam en diervriendelijk moest zijn, zonder af te doen aan kwaliteit en ontwerp. Hij besloot ze zelf te gaan maken, met Rock 'n Soul als resultaat. 

Rick ging eerst al zijn muzikale vrienden af om te inventariseren wat men zocht in een band en zo ontstond er een waslijst aan wensen. Speelcomfort en betrouwbaarheid staan centraal, maar met ook de mogelijkheid om een zender te monteren. De styling is belangrijk en moet bij je instrument en podiumpresentatie passen, maar ook als er naar je rug wordt gekeken. En dat alles met een minimale impact op ons klimaat.Er is gekozen voor een een nieuw ontwerp gitaarband en wordt er gebruik gemaakt van voornamelijk kurk en ananasvezels, aangevuld met katoen en hergebruikt polypropeen, voor extra stevigheid bij de ophanging.

Kurk is één van de meest milieuvriendelijke materialen die je kan vinden. Het is recyclebaar, biologisch afbreekbaar én heeft een zeer coole natuurlijke uitstraling. Kurk kan daarnaast meerdere keren per jaar worden geoogst. De boom kan gewoon blijven staan en is er van erosie geen sprake. Bovendien is deze sterke boom een uitstekende manier omverwoestijning en ontbossing tegen te gaan.

Piñatex® is gemaakt van ananasbladvezel, een bijproduct van de landbouwindustrie in de Filipijnen en levert de lokale boeren extra inkomsten op. Er zijn geen extra land, water of pesticiden nodig om de grondstof te produceren. Rock ‘n Soul kiest voor Piñatex® vanwege het lichte gewicht, het comfort en de stevigheid.

De Eco-serie bevat verstelbare gitaarbanden van 5 cm breed, gemaakt van kurk of Piñatex®. Deze gitaarbanden zijn uitgerust met een plectrumvakje of beltpack band voor optimaal podiumplezier.

In de Custom Shop zijn de straps 7 cm breed en er kan gekozen worden voor bewerkingen met studs en concho’s in diverse patronen. De gitaarbanden worden speciaal op jouw lengte gemaakt zodat de styling over de gehele band kan worden doorgetrokken, met eventueel een beltpack band als nuttige toevoeging. Zodoende is de Rock ‘n Soul gitaarband het ‘maatpak’ voor je instrument en past het helemaal bij jouw gewenste podiumuitstraling en hopelijk ook je persoonlijke milieuovertuiging.

De gitaarbanden van Rock ‘n Soul zijn verkrijgbaar via de Rock 'n Soul-website en worden in Nederland met de hand gemaakt.

Naast de getoonde Eco-serie modellen en Custom Shop decoraties met beschikbare kleuren, is het mogelijk om eigen designs of prints voor te leggen.


zoeken
zoeken