Vegan-keurmerk voor Rock n Soul

Korting op milieuvriendelijke (bas)gitaarbanden

Merknieuws 26-11-2020 18:19

Wie had ooit gedacht dat muzikantenmagazines over vegan-keurmerken zouden schrijven? Wij eigenlijk ook niet nee, maar we doen het toch. Je las op deze website al eerder over de zeer milieuvriendelijke (bas)gitaarbanden van het Haagse Rock n Soul en nu heeft het kleine, sympathieke merk een keurmerk in de wacht gesleept.

We berichtten je al eerder over Rock n Soul uit Den Haag op de websites en in de gedrukte edities van Gitarist, De Bassist en Musicmaker en dat bericht lees je via deze link. Steeds meer fabrikanten houden zich - terecht - bezig met het milieu. Zo is Warwick/Framus geheel klimaatneutraal, Kala gebruikt het minder belastende bamboe voor ukeleles en het FSC-keurmerk voor hout, papier en karton komt steeds vaker terug op de instrumenten en verpakkingen van fabrikanten. En over verpakkingen gesproken: gelukkig zien we dat die ook steeds minder plastic bevatten.

En dan zijn er de vegan-banden. Levy's gebruikt hennep, Richter in Duitsland heeft een prachtig kunstleer en Rock n Soul gebruikt allerlei alternatieve materialen om banden - al dan niet geheel op maat en naar eigen smaak - samen te stellen. Ook dat lees je via bovenstaande link.

Vandaag heeft Rock n Soul het Vegan Friendly-label ontvangen van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV). Een bandenleverancier is een bijzondere 'vreemde eend' tussen alle restaurants, café's, levensmiddelenfabrikanten en cosmeticabedrijven en daarom is het extra leuk... ...en we hopen natuurlijk dat meer bedrijven uit de muziekindustrie zullen volgen. Natuurlijk krijgen NVV-leden extra voordeel.

Wil je meer weten? Check dan de Vegan Friendly website

Enne: gefeliciteerd Rock n Soul!

Rock n Soul-website

zoeken
zoeken