Boss TB-2W

Terug naar de roerige jaren zestig met de Sola Sound Tone Bender

Merknieuws 04-12-2020 17:48

Boss werkt samen met Sola Sound voor de Boss TB-2W: een van de pedalen waarop we niet kunnen wachten. Het nieuwe fuzzpedaal is gebaseerd op de beroemde Sola Sound Tone Bender Mk. II van halverwege de jaren zestig en de filmpjes in onderstaande post zijn verplicht voor iedere gitarist, die van een smerig randje houdt.

Rond 1965 was het fuzzpedaal niet weg te denken uit de muziekwereld. Hoe dat kwam is een prachtig verhaal, maar we kunnen dat niet zo mooi vertellen als Ant Macari. In de onderstaande video vertelt hij hoe zijn opa een winkel begon en hoe er een Vox-ontwerper naar ze toe kwam met een pedaalontwerp. Vox zag niks in het lawaaierige ding, opa Macari wel en de rest is historie: iedere gitarist wilde een fuzz!

Al snel werd Sola Sound gestart en je hoort het pedaal op vele grote hits. Boss werkt nu samen met Sola Sound voor een eigen versie onder de naam TB-2W. Als je een echte grote wilt, kun je alijd nog terecht bij de originele bouwer Macari's, via deze link.Kleinzoon Ant Macari vertelt onder meer over alle verschillende Tone Bender-varianten en gebruikers als The Spencer Davis Group, Mick Ronson bij Bowie en natuurlijk Led Zeppelin. Voor de Boss-variant werd er goed naar de Mk. II gekeken. De gitarist die je hoort is een van onze favorieten: Barrie Cadogan, oftewel Little Barrie.

Yep, we houden ons mond, zodat jij kunt kijken:En hier zie je Yoshi Ikegami de kant van Boss vertellen en dat is minstens zo interessant:Ga naar de Boss-website voor alle specs van het nieuwe pedaal. De TB-2W komt in het tweede kwartaal van 2021 op de markt en de prijs is nog onbekend. De productie zal in aantallen gelimiteerd zijn, vanwege de zeldzame onderdelen en materialen die gebruikt worden. Wees er dus snel bij!

Sola Sound / Macari bestaat dus nog steeds, maar ook Rotosound maakt een versie.

zoeken
zoeken