Gitarist videoverslag: Ibanez 2021 modellen!

Akoestisch, elektrisch, pedalen

Merknieuws 01-01-2021 08:12

Dit jaar is er geen NAMM Show waar we al het productnieuws kunnen bekijken. Daarom nodigde fabrikant/distributeur Hoshino ons uit in hun ruime showroom in Mijdrecht om alle nieuwe Ibanez-modellen voor 2021 te komen bekijken. We maakten er een videoreportage van, die we deze eerste januaridag van 2021 in première kunnen laten gaan! Pak een kop koffie en ga er gerust even voor zitten, want het zijn er nogal wat!

 

We hebben alle nieuwe producten nog eens voor je op een rijtje gezet in onderstaand artikel! 

Akoestische gitaren
De rondleiding start met de akoestische gitaren, want op dat gebied zet Ibanez in 2021 grote stappen, te beginnen met de Advanced Acoustic serie.


De Advanced Acoustic Grand Dreadnought ADD300CE

Deze serie bestaat uit vijf gitaren met een heel nieuw bodymodel: de Grand Dreadnought. Met zijn bredere schouders is hij vijf procent groter dan een standaard dreadnought, met als bijkomend voordeel dat hij beter op je been blijft liggen als je 'm zittend bespeelt. Op de klank heeft de grotere body invloed met een groter volume en vollere bassen.
Alle vijf modellen hebben een zij- en achterkant van okoume. Er zijn twee modellen zonder elektronica, daarvan heeft er een ook een okoume top, de andere vier modellen hebben allen een top van Sitka sparren. De halzen hebben allemaal een thermo aged behandeling gehad.

We hoorden dat er op akoestisch gebied nog meer nieuws te verwachten is het komende jaar, waaronder een signature model, maar daarover wordt later meer bekend.

Hollowbody elektrische gitaren
Naast nieuwe signaturemodellen voor Pat Metheny en John Scofield die later dit jaar worden verwacht, heeft Ibanez drie nieuwe Artstar-modellen uitgebracht die teruggrijpen op de rijke geschiedenis van het merk.
Dit zijn alledrie Prestige modellen uit Japan. De AF2000 is een klassieke jazzgitaar met cutaway en dubbele humbucker. Hij heeft een sparren top.
De AS2000 is een klassieke semi-holle gitaar en de AM2000H is een hollowbody met kleine body en alleen een blok onder de tune-o-matic brug.


Prestige AM2000H

Deze drie Artstars hebben allemaal goudkleurige Gotoh stemmechanieken, een goudkleurig aluminium stelpen plaatje, F-gat vorm uit de jaren '80 en Super 58 humbuckers. De hals, die bestaat uit drie delen (mahonie en roasted esdoorn), is voorzien van een ebben toets.

Voor de rockers die een hollowbody gitaar zoeken brengt Ibanez twee strak gelakte Artcore Expressionist modellen uit, verkrijgbaar in zwart en cherry red (geen burst).


AMH90 in Cherry Red

Solidbody elektrische gitaren
Zoals altijd kan je het meeste Ibanez-nieuws verwachten op elektrisch gebied. Zo zullen we komend jaar nieuwe signaturemodellen zien van Paul Gilbert (mooi paars), Martin Miller (7-snarige AZ), Paul Waggoner (wit doorschijnend gelakte rockgitaar) en Yvette Young (retro model met Strat configuratie).

Ook de succesvolle AZ serie Superstrats breidt uit met drie zevensnarige modellen, waaronder het eerder genoemde tweede signaturemodel van Martin Miller. Verder de hieronder getoonde burst met twee humbuckers en een zwart model met HSS configuratie. Ook nieuw in de Japanse Prestige serie is de AZ2204N die verkrijgbaar is in drie kleuren. Dit zijn de eerste AZ's met palissander toets.


Onder de eerste zevensnarige AZ modellen vind je deze Prestige AZ24027

Onder de RG modellen zien we ook veel nieuws, zoals deze chique zwarte RG5170 met gouden hardware en Fishman Fluence pickups. Zeer stijlvol is de schildpadmotiefbinding die alleen van de zijkant is te zien (zie video).


Prestige RG5170 met Fishman Fluence pickups in HSH configuratie

Wil je omlaag stemmen, dan moet je bij de RGD serie zijn en ook hier zien we genoeg nieuwe modellen, zoals de twee nieuwe Axion Label Serie gitaren, een zessnarige RGD61 met prachtige afschuining (zie video) en zevensnarige RGD71 met Bare Knuckle Aftermath elementen. Ook zeker het noemen waard is de zevensnarige RGDR4427FX met een blanke essen body en paarse Richlite top die is uitgerust met DiMarzio Fusion Edge pickups.

Pedalen
Ten slotte noemen we de twee nieuwe minipedalen die Ibanez komend jaar uitbrengt: de Booster en Phaser. 
De Booster heeft naast een volumeregelaar twee miniregelaars voor bass en treble.
De Phaser heeft regelaars voor speed, depth en feedback. Bovendien heeft hij een schakelaar waarmee je kan kiezen uit een vier of zes stage phaser. 

Meer info: hoshinoeurope.com

zoeken
zoeken