Productnieuws 2021: Gibson Kirk Douglas Signature

SG met bijzondere elementschakeling.

Merknieuws 20-01-2021 12:09

Gibson komt met nieuwe signature-modellen voor Captain Kirk Douglas, met een bijzondere elementschakeling. Kirk Douglas? Captain Kirk? Nee, het is niet de acteur met het kuiltje in de kin en al zeker geen gezagvoerder van een ruimteschip: Deze captain is de gitarist van de groep die tig Grammy's won: The Roots.

Op de virtuele NAMM introduceerde Gibson de Kirk Douglas SG signature guitar. Het is de tweede keer dat Kirk en Gibson amenwerken en het is Kirk's eigen moderne kijk op de aloude Gibson SG. Zoals gezegd is hij de gitarist van de zeer succesvolle hiphop/rockband The Roots, die nog extra bekendheid kreeg als huisband van Late Night with Jimmy Fallon.



De SG valt op door de drie Burstbucker elementen en de grote slagplaat die we vanaf 1966 op de SG zien. Natuurlijk zijn de body en de hals van mahonie en de toets van palissander. De gitaar heeft de Lyre Tail Vibrola voor bescheiden duikvluchten.

In principe werkt de elektronica zoals op een normale SG, maar natuurlijk met extra's. Met de driestandenschakelaar kies je voor het halselement, het brugelement of beide. Elk element heeft een volumeknop en als je deze uittrekt, schakel je de humbucker naar een enkelspoelsvariant. Deze SG heeft echter maar één toonknop en waar je normaal de tweede toonknop ziet, vind je een volumeregelaar – wederom push/pull – voor het middelste element. Deze is dus overal bij in te draaien of solo te gebruiken. Originele SG's met drie humbuckers hadden een driewegschakelaar voor hals, midden en brug of brug.



En als je je toon helemaal gevonden hebt, kun je het totaalvolume bepalen met een extra volumeknop de slagplaat. De Gibson Captain Kirk Douglas SG is leverbaar in Inverness Green (hierboven) en Ebony (onder de video).



'Captain' Kirk Douglas: 'Wat ik te gek vind aan een SG is dat ik zowel Les Paul-sounds kan krijgen, als enkelspoelsgeluide. Deze gitaar is extreem veelzijdig en mede door de push/pull-schakelaars kan je veel tnen krijgen. Ik haal uit één gitaar ontzettend veel kleuren.'


zoeken
zoeken