Productnieuws 2021: Gretsch

Vernieuwingen in alle series

Merknieuws 20-01-2021 15:18

Januari, de maand van de NAMM Show in Anaheim, Californië, is daarmee dé maand van het productnieuws. En ook nu de NAMM Show alleen virtueel bereikbaar is, presenteren veel merken hun 2021 modellen. Zo ook Gretsch.

Gretsch pakt uit met nieuwe modellen in de Vintage Select Edition-, Players Edition-, Limited Edition-, Electromatic- en Streamliner-serie. We pikken er hier een paar uit, te beginnen met de opvallende G6134T Limited Edition Penguin (zie hoofdfoto), een singlecut met koa top en vergulde hardware, waaronder de ‘rocking bar’-brug.

In de professionele Players Edition zien we de toevoeging van de Jet BT met Bigsby en vergulde hardware. BT staat trouwens voor Broad’Tron elementen, die meer geschikt zijn voor rock dan de klassieke Filter’Trons:

Wat lager in prijsklasse vinden we de Electromatic- en Streamliner-serie. Voor wie een klassieke Gretsch-ervaring wil, is er de G5410T Limited Edition Electromatic Tri-Five, een holle singlecut met Bigsby, Filter’Trons in Fiesta Red, Vintage White of, zoals hier te zien, Ocean Turquoise:

Een andere opvallend model is de G2655T-P90 Streamliner Center Block Jr. Dit doublecutmodel met kleine body is voorzien van een Bigsby en twee Fideli’Sonic P-90 elementen. De nieuwe pijlknoppen dragen bij aan de coolfactor:

www.gretschguitars.com

zoeken
zoeken