Productnieuws 2021: PRS

Met Mark Lettieri's Fiore

Merknieuws 20-01-2021 15:45

Januari, de maand van de NAMM Show in Anaheim, Californië, is daarmee dé maand van het productnieuws. En ook nu de NAMM Show alleen virtueel bereikbaar is, presenteren veel merken hun 2021 modellen. Zo ook PRS.

PRS presenteerde zijn nieuwe modellen in deze YouTube-livestream:

De opvallendste nieuwe toevoeging is de geheel nieuwe Fiore, het signaturemodel van Mark Lettieri. Lettieri staat bekend als Strat-speler en met zijn 25,5-inch mensuur, geschroefde hals en tweepunts-tremolo heeft het daar zeker veel van weg. De Fiore heeft een moerasessen body en PRS Fiore elementen in HSS-configuratie met push/pulltoonregelaars.

In de Amerikaanse Core-serie zien we de vernieuwde Studio en Special Semi-Hollow, beide met eveneens vernieuwde narrowfield pickups, smalle humbuckers die door hun fysieke vorm meer als een enkelspoelselement klinken.

In de Aziatische SE-serie heeft de SE Custom 24 een vioolachtige gewelfde body gekregen, in navolging van de SE Paul’s Guitar, die vorig jaar uitkwam. Daarnaast is de Custom 24-08 nu ook beschikbaar in de SE-lijn. In feite is dit een Custom 24 met meer sounds door de toevoeging van twee minischakelaars.

Nieuwe kleuren zijn er voor de SE Zach Meyers (Myers Blue) en John Mayers Silver Sky (Lunar Ice); deze laatste is gelimiteerd tot duizend stuks.

www.prsguitarseurope.com

zoeken
zoeken