Nieuwe Squier Contemporary gitaren en Fender ’68 Custom versterkers

Betaalbare gitaren met moderne specs

Merknieuws 21-04-2021 15:04

Dubbel nieuws van Fender, want deze maand komen nieuwe gitaren uit via Squier en wordt de reeks van ’68 Custom versterkers uitgebreid.

Squier Contemporary
De Contemporary reeks van Squier krijgt een update. Het gaat hier niet om een simpele facelift, maar om een volledige revisie van de Tele, Strat en de Jaguar. In alle modellen zitten een SQR-pickups met moderne voicing. Bepaalde gitaren beschikken ook over een Floyd Rosetremolo en een coil-tap.

De gitaren hebben ook een hals van geroosterd esdoornhout. Dat is uniek voor gitaren in deze prijsklasse, zeker als je bedenkt dat je voor een losse Fender-hals van geroosterde esdoorn al bijna net zoveel betaalt als een gitaar uit deze serie. Omdat uiterlijk natuurlijk ook belangrijk is, zijn een aantal nieuwe kleuren beschikbaar en wordt er gebruik gemaakt van zwarte hardware.

De Squier Contemporary serie zie je hieronder in actie.

’68 Custom Pro Reverb & Vibro Champ Reverb
Na de Twin Reverb, Deluxe Reverb en Princeton Reverb; komt Fender nu ook met de Pro Reverb en de Vibro Champ Reverb. De Pro heeft 40 watt tot zijn beschikking en is vooral geschikt voor live-optredens. De Vibro Champ is daar het tegenbeeld van: met slechts een 5 watts-speaker blinkt deze versterker uit in de studio, slaapkamer en bij kleine optredens. Deze vernieuwde versie bevat Hall-galm en een 10” speaker. De speaker is in de nieuwe versie dus groter dan in de originele.

Demo’s van de ’68 Custom Pro en Vibro Champ vind je hieronder.

 

www.fender.com

zoeken
zoeken