Lex Bos CoolDrive

Geen concurrent voor de SuperDrive maar een aanvulling, zegt Lex Bos

Merknieuws 03-05-2021 10:49

We kennen de Nederlandse effectgoeroe Lex Bos van zijn inmiddels legendarische SuperDrive, een transparante buizenoverdrive die in gebruik is bij een opvallend aantal topgitaristen. Nu is er de CoolDrive, een overdrive met meer oneven harmonischen in zijn geluid.

artist impression: Pé de Wit

SuperDrives zijn zeer gewild (er stond er onlangs een op Reverb voor 1300 euro en dat was niet eens de handgemaakte versie) terwijl er bijna niet meer aan te komen is. "Uit nieuwsgierigheid" heeft Lex Bos zich nu gestort op het ontwerpen van een overdrive op basis van IC’s (integrated circuits).

Het resultaat is de CoolDrive, een tweekanaals (low- en high-gain) overdrive met een gedeelde toonregeling, en een klank met meer oneven harmonischen dan de SuperDrive.

Lex Bos ziet de CoolDrive niet als een concurrent voor de SuperDrive maar eerder aanvullend: "De sound van solid state is compacter en iets minder transparant. Het heeft een eigen kleuring en heeft beduidend minder harmonischen dan een buizencircuit." 

De CoolDrives worden door Lex zelf gemaakt en zijn dus in beperkte aantallen leverbaar. De prijs ligt iets onder de 400 euro. Meer info en geluidsvoorbeelden vind je op www.lexbos.nl.

zoeken
zoeken