Nieuwe gitaren van Aristides

Tele-stijl en 6-,7- en 8-snarige arium modellen

Merknieuws 07-05-2021 13:05

De gitaarbouwers van het Nederlandse Aristides hebben tijdens het coronajaar 2020 absoluut niet stilgezeten. Het tegendeel is zelfs waar, want ze zijn hard bezig geweest met het ontwerpen en maken van nieuwe gitaren.

door Jan Peter Eerenberg

H/O6/07/08
Zo komt de arium body en hals nu ook in drie modellen zonder kop met zes, zeven en acht snaren. Deze H-modellen zijn vooral gericht op progressieve metal, waar Arstides zich sowieso al vaak mee associeert.


H/07

T/O
Het Telecasterachtige model komt daarom wellicht als een verassing, omdat metal niet het eerste is wat in je opkomt als je aan zo’n soort gitaar denkt. De T/O is ook behoorlijk trouw aan zijn Amerikaanse inspiratiebron, maar de versie van Aristides heeft wel meer mogelijkheden voor personalisatie.


T/O

Raw
Alle gitaren zijn beschikbaar in een gelakte en ‘raw’ uitvoering. Bij de Raw afwerking wordt een kleurstof toegevoegd aan het Arium, zodat de gitaar niet meer gelakt hoeft te worden, waardoor de prijs ook lager ligt. Ook is er keuze uit verschillende elementen, schakelingen en hardware. De fretten zijn van roestvrij staal en de hals is relatief dun. Zeer geschikt om mee te shredden dus. Ook beschikbaar is de door Aristides zelf ontworpen Hantung Tremolo.
De levertijd van de gitaren ligt tussen de zeven en tien maanden.

Meer info op aristidesinstruments.com

 

zoeken
zoeken