D'Addario Eco-straps

Hippe en duurzame banden

Merknieuws 09-06-2021 10:30

De muziekindustrie zet steeds meer in op duurzaamheid, D'Addario besloot daarin mee te gaan.

D'Addario heeft een nieuwe lijn banden gelanceerd genaamd de 'Eco-Comfort', die gemaakt is van duurzaam materiaal. Het bedrijf zegt dat elke band voor 90 procent gemaakt is van gerecycled materiaal.

"De stof van de banden komt van Repreve die hoogwaardig gerecyclede stof levert  die traceerbaar is en gemaakt is van 100% gercycled materiaal, waaronder plastic flessen en restafval" aldus D'Addario. "De banden worden gekleurd met E.Dye, een milieuvriendelijk en duurzaam proces voor het verven van de stof. Door gebruik te maken van dyed polyester process (e.dye) is er geen water nog om de stof te verven. Door kleur toe te voegen voordat de polymeren zijn verdreven blijft de kleur in de garen waardoor je een beter kleurresultaat krijgt".

De serie bestaat uit tien banden met drie basiskleuren (rood, groen en grijs) en zeven met unieke prints. Ze zijn vijf centimeter breed en kunnen verlengd worden van 86 tot 150 centimeter. De banden zijn vanaf heden verkrijgbaar en kosten $20,99 voor de basisuitvoering en $24,99 voor de speciale prints.

Website D'Addario

zoeken
zoeken