Rob O'Reilly Expressiv MIDI Pro 2

Next step in midi-gitaren

Merknieuws 18-06-2021 15:28

Ja, dit is een echte gitaar: zes snaren, twee Seymour Duncan pickups, Schaller mechanieken, the works. Maar wel een hele speciale...

Want wat je ook ziet is een X-Y pad, een klein display, een joystick, relatief veel knoppen en - tromgerroffel - usb- en midi-aansluitingen. De Expressiv MIDI Pro 2 is kortom een midi-gitaar, maar wel een hele bijzondere.

Zo herkent ie razendsnel gespeelde noten (10 msec latency), kun je noten ook triggeren door enkel op de hals te tappen (aanslaggevoelig!) en manipuleer je de klank met het Kaoss-achtige pad achter de brug.

Uiteraard kun je door de juiste commando's aan de knoppen toe te wijzen alle parameters van synths, samplers, plug-ins, daw's en effectpedalen besturen en de midi-output opnemen in je daw. Ideaal voor hybride gitarist/toetsenist/producer-types - en de gitaar schijnt ook nog eens heel lekker te spelen.

 

Je hebt behalve twee humbuckers ook nog piëzopickups voor een akoestische sound! In een video van de Nederlandse YouTube-held Paul Davids krijg je een uitstekend beeld van wat er allemaal mogelijk is. De handgebouwde ROR Expressiv MIDI Pro 2 kost zo'n 3000 euro en de levertijd is 6 à 12 maanden. Niet goedkoop, maar zeker niet te duur gezien alle mogelijkheden. Er is trouwens ook een basgitaarversie.

Meer info vind je op de site van Rob OReilly Guitars

 

 

zoeken
zoeken