Boss Cube Street II Stereoversterker op batterijvoeding

Zo word je overal gehoord

Merknieuws 25-06-2021 13:59

Deze buitenversterker met batterijvoeding is een nieuwe geëvolueerde versie van de Roland CUBE Street. Nu onder de merknaam BOSS biedt hij een rijk stereogeluid voor straat- en andere mobiele optredens. Dankzij twee kanalen kun je microfoons en instrumenten aansluiten. Een vocal harmony-functie, looper en effecten zijn ook aanwezig om je performances naar een hoger niveau te tillen. En met de optionele Bluetooth Audio MIDI Dual Adaptor (BT-DUAL) kun je draadloos begeleidingstracks streamen en CUBE Street II-functies bedienen vanaf je telefoon of tablet.

De Roland CUBE Street werd voor het eerst geïntroduceerd in 2007 en werd snel populair onder mobiele muzikanten. In 2014 werd de serie uitgebreid met de CUBE Street EX, een krachtiger model met meer functies voor een groter publiek. Vanaf de nu geïntroduceerde CUBE Street II zullen alle nieuwe modellen in de CUBE Street-serie de merknaam BOSS dragen.

De CUBE Street II is nog lichter en duurzamer dan zijn voorganger, dankzij een modern ABS spuitgegoten behuizing. Het uitgangsvermogen is ook verdubbeld, waardoor in totaal 10 watt stereogeluid beschikbaar is. In stillere situaties kunnen gebruikers de Eco-modus inschakelen om het vermogen te verminderen en de levensduur van de batterij te verlengen.

Met twee veelzijdige ingangskanalen ondersteunt de CUBE Street II alle soorten muzikanten en performers. Het Mic/Instrument-kanaal heeft een combo-aansluiting voor een XLR gebalanceerde microfoon of een instrument zoals een keyboard of Rolands Aerophone. Uitgerust met een standaard ¼-inch jack, biedt het gitaar/mic-kanaal plug-and-play geluid voor gitaristen. Aanwezig zijn zeven akoestische en elektrische amp-types, evenals instellingen voor een instrument op lijnniveau of een ongebalanceerde microfoon.

Elk kanaal heeft een eigen driebands EQ en reverb, en er is een chorus/delay-effect op het Gitaar/Mic-kanaal. Een automatische harmony-functie stelt je in staat meer stemmige zangpartijen te creëren op basis van de gitaarakkoorden die je speelt of via een vooraf ingestelde toonsoort. En er is ook een ingebouwde looper van max. 45 seconden om ter plekke backing tracks te maken.

Via i-CUBE Link en USB kan je de audio-output van de versterker naar video-, livestreaming- of muziekproductie-apps sturen om ter plekke opnames te maken.

De optionele Bluetooth® Audio MIDI Dual Adaptor (BT-DUAL) geeft de CUBE Street II nog meer creatieve kracht. Eenmaal geïnstalleerd, kan je draadloos een telefoon of tablet aansluiten om live te jammen met achtergrondtracks of om pauzemuziek te spelen tussen sets. Hij biedt ook draadloze connectiviteit voor de CUBE Street II Editor: een gratis app met toegang tot uitgebreide functionaliteiten zoals ruime instelmogelijkheden van effecten, de monitoring van het batterijniveau, het creëren van Live Sets en nog veel meer.


De Cube Street II is verkrijgbaar in zwart en rood

Meer info vind je op www.boss.info

zoeken
zoeken