25 jaar Marble Amps!

Een kwart eeuw kwaliteitsversterkers

Merknieuws 06-07-2021 12:15

Marble Amps, het boetiekmerk uit Renkum, viert in juli 2021 zijn 25-jarig jubileum. Opgericht door Arie Jan Folkerts in 1996 onder de naam FNS Tube Technologies, heeft het bedrijf naast het repareren en modificeren van buizenversterkers altijd zijn eigen versterkers uitgebracht onder de naam Marble.

Het eerste model was de Marble 4520, waarna de Amp volgt, de eerste Marble die op een Fender tweed is gebaseerd en ook het eerste model dat in serie wordt geproduceerd.


Paskal Jakobsen van Bløf met op de achtergrond zijn Marble versterkers

In 2000 wordt FNS Tube Technologies officieel Marble Amps. Ondertussen breidt de bekendheid en het dealernetwerk zich uit naar andere Europese landen en Amerika en kiezen onder andere gitaristen als Jan Akkerman, Jesse van Ruller, Duke Robillard en Paskal Jakobsen voor Marble.


Jesse van Ruller met de Marble Traveller

Daarnaast weet Marble naam te maken in de mondharmonica gemeenschap met speciaal hiervoor ontworpen versterkers.
Tegenwoordig heeft Marble een uitgebreide lijn modellen (de LTD kreeg vorig jaar 5 sterren in Gitarist 346) en blijft de belangstelling groeien dankzij de focus op kwaliteit. Later in dit jubileumjaar verwacht Marble twee nieuwe gitaarversterkers uit te brengen. Zodra hierover meer bekend is, lees je het in Gitarist.


Jan Akkerman

www.marble-amps.com

zoeken
zoeken