LTD presenteert de Arctic Metal Serie

En de ESP LTD Deluxe Series nu met stainless steel frets

Merknieuws 08-07-2021 15:36

Begin dit jaar voegde ESP Guitars een witte tegenhanger toe aan hun succesvolle Black Metal Series. De LTD Arctic Metal Series. Bovendien presenteert het Amerikaanse merk de ESP LTD Deluxe 1000 serie nu met roestvrijstalen frets!

Twee bijzondere nieuwigheden van ESP dus! Maar liefst meer dan 100 gitaarmodellen worden voortaan voorzien van roestvrijstalen, ofwel stainless steel frets, waaronder de gloednieuwe Arctic Metal serie.

LTD Arctic Metal
De LTD Arctic Metal Series hanteert hetzelfde ontwerpthema van de Black Metal Series, maar in plaats van het donkerste zwart is het nu ijskoud wit wat de klok slaat. Vergelijkbaar in bouwkwaliteit met ESP's LTD Deluxe 1000 Series, hebben Arctic Metal instrumenten een Snow White Satin afwerking, een enkele premium-kwaliteit pickup met bijpassende witte cover, en een Macassar ebbenhouten toets zonder inleg en glow-in-the-dark zijmarkeringen.

In totaal zijn er 5 modellen met 4 klassieke ESP-vormen beschikbaar in deze nieuwe serie: de EC, Arrow, Phoenix en M, waarvan de laatste verkrijgbaar is als 6- en 7-snarig model.

LTD M-HT ARCTIC METAL

LTD ARROW-NT ARCTIC METAL

 

LTD PHOENIX ARCTIC METAL

LTD EC ARCTIC METAL

LTD M-7BHT BARITONE ARCTIC METAL


Roestvrijstalen frets

ESP Guitars kondigt aan dat al hun LTD Deluxe 1000 Series gitaren en bassen voortaan voorzien zijn van roestvrijstalen frets. Het verbeterde fretmateriaal wordt ook standaard aangeboden op alle instrumenten uit de LTD Black Metal en Arctic Metal Series. stainless steel frets waren al standaard op de veelgeprezen ESP USA Series gitaren uit het hogere segment.

Roestvrijstalen frets bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele fretdraad op basis van legeringen. Een daarvan is een soepeler speelgevoel dat het mogelijk maakt snaren op te drukken met minder wrijvingsweerstand, waardoor snaarvibrato ook eenvoudiger wordt. Roestvrijstalen frets zijn ook minder onderhevig aan slijtage en corrosie op lange termijn.

"ESP is altijd een bedrijf geweest dat voorop liep met innovaties die de prestaties van een muzikant positief kunnen beïnvloeden, of de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun instrumenten kunnen verbeteren," zegt Matt Masciandaro, President en CEO van de ESP Guitar Company. "Onze klanten geven aan dat roestvrijstalen frets de nummer één wens is voor desginverbetereingen. We zijn blij dat we dat nu op al onze populaire LTD Deluxe instrumenten kunnen aanbieden."

ESP maakt meer dan 100 gitaar- en basmodellen in de LTD Deluxe 1000 Series die nu voorzien zijn van stainless steel frets. Het gaat om modellen die het grootste deel van het gitaaraanbod van het bedrijf beslaan, waaronder de Arrow Serie, EC Serie, H Serie, M Serie, MH Serie, Phoenix Serie, SN Serie, TE Serie, Viper Serie, en Xtone Serie, naast de eerdergenoemde Black Metal en Arctic Metal series. LTD bassen die nu roestvrijstalen frets zullen bevatten zijn onder andere de 1000 Serie modellen uit de Phoenix Serie, B Serie, F Serie, en Stream Serie.

Bekijk op de site van ESP Guitars alle modellen met stainless steel frets!

zoeken
zoeken