Boss komt met nieuwe synth-gitaar

EURUS GS-1 Electronic Guitar

Merknieuws 16-07-2021 10:55

Boss heeft een lange geschiedenis met gitaarsynths, of het nu is in de vorm van externe effecten, of ingebouwd in een gitaar. Met de nieuwe EURUS GS-1 Electronic Guitar brengt het Japanse merk dit concept naar de huidige tijd met een app en bluetooth expressiepedaal.

 

Electronische gitaar
Boss noemt de Eurus GS-1 een elektronische gitaar, niet een electrische. En dus zit er naast de gewone elementen (Boss Humbuckers), een heleboel elektronica ingebouwd, goed te zien op deze foto van de achterkant.
De ingebouwde synth-engine biedt kant en klare sounds die zonder latency reageren op je spel en alle expressie (bends, vibrato, tremolo-arm) volgen. Daarnaast kan je via de bijbehorende app geluiden aanpassen of van de grond af opbouwen. In de app selecteer je ook welke zes geluiden gelijk vanaf de gitaar beschikbaar zijn. Daarvoor heeft de GS-1 twee uitgangen: een voor de gitaarklank en een voor de synth. 

 

 


Voor updates van de software is een usb-aansluiting toegevoegd. De synthengine heeft twee AA-batterijen nodig als voeding, maar je kan ook de adapter aansluiten. 

Hoogwaardige specificaties
De gitaar wordt in Japan gebouwd en heeft hoogwaardige specificaties als een 24 frets hals met compoundradius van 12 tot 16 inch. De esdoorn hals is voorzien van een Indiaas palissander toets en is met vier schroeven aan de elzen asymmetrische body bevestigd. De brug en mechanieken zijn van Gotoh.
De vijfwegschakelaar bedient de elementen, waarvan de klank verder is aan te passen met een volume- en toonregelaar. De twee andere regelaars zijn voor de synth: keuze uit de zes geheugen slots en control. Aan deze laatste zijn meerdere parameters toe te wijzen.
Dat geldt trouwens ook voor de EV-1-WL Wireless MIDI Expression Pedal, dat Boss onlangs uitbracht en dat naadloos samenwerkt met de GS-1.

Meer info: www.boss.info

zoeken
zoeken