Fender Cory Wong Stratocaster

De gitaar is de eerste signature-Strat van de funkmaestro

Merknieuws 29-07-2021 12:40

Fender lanceert de Cory Wong Stratocaster, gebaseerd op de Highway One Strat die de Vulfpeck-gitarist als tiener kocht in een winkel in Minneapolis en die nog altijd zijn belangrijkste gitaar is.

“Ik werd gewoon verliefd op het gevoel en de klank van de gitaar", zegt Wong over zijn oorspronkelijke instrument. "Ik wist dat het niet de duurste gitaar was die er was, maar hij voelde gewoon goed in mijn handen."

"Ik wilde proberen met iets te komen wat daarop leek, maar dat ook een beetje meer up-to-date was of vergelijkbaar met de specificaties waar ik nu van houd.”

De gitaar is zorgvuldig gemodificeerd om aan de wensen van de funkmeester te voldoen. De transparante zijdeglansafwerking in Sapphire Blue geeft de gitaar dezelfde look en feel als Wongs geliefde originele Strat. De elzen body is iets kleiner dan bij een standaard Stratocaster en zorgt in combinatie met het moderne D-vormige halsprofiel voor een comfortabele speelervaring.

 

Het instrument heeft een set Seymour Duncan Cory Wong Clean Machine pickups die klassieke Strat-sounds leveren, gefinetuned voor Wongs karakteristieke toon. De esdoorn hals heeft een palissander toets met afgeronde randen en een compound radius van 10 naar 14 inch. De Strat is uitgerust met een vintage-stijl tremolo met zes schroeven en blijft goed op stemming dankzij de lockingtuners op de kop, waarvan de vorm subtiel is aangepast.

Toonregelaar 2 heeft een push/pullfunctie die de 5-standenschakelaar bypasst en dan standaard in positie 4 staat. Ook inbegrepen zijn een Cory Wong haarband (voor het dempen van de tremoloveren - zie ook de video waarin Wong dit toont), rubberen straplock-ringetjes en een custom halsplaat. 

Meer info vind je op de website van Fender.

zoeken
zoeken