Orange Super Crush 100

Wie heeft er buizen nodig met deze transistor-amp in de buurt?

Merknieuws 20-09-2021 10:34

De Orange Crush-reeks van solidstate gitaarversterkers is een groot succes, dus het bedrijf verhoogt nu de inzet met de Super Crush 100, een tweekanaals top en combo met ingebouwde reverb.

Het volledig analoge JFET voorversterkerontwerp en de 100-watt klasse A/B eindversterker, die de klank van Orange' Rockerverb in een solidstate-pakket nabootst, moeten de Super Crush in staat stellen cleane en high-gain geluiden voort te brengen met zingende boventonen bij lage en hoge volumes.

De twee voorversterkerkanalen zijn volledig onafhankelijk, met veel headroom om de amp als pedalenplatform te kunnen gebruiken of met verpletterende gain als je daar behoefte aan hebt. Het Clean-kanaal is een "helder, vintage-achtig, tweetraps ontwerp" dat van kristalhelder tot vette crunch kan gaan. Het Dirty-kanaal geeft de zware geluiden vorm met een passieve driebands EQ en een gainregelaar met een groot bereik.

Daarnaast zijn er een aantal zeer nuttige functies voor live en opnemen, met een volledig gebufferde effectloop en een gebalanceerde DI out met speakersimulatie (2x12 kabinet). Met de Cab Back-schakelaar kun je kiezen voor een geluid met een open of gesloten virtuele speakerkast.  

 

De top heeft een aansluiting voor een 16-ohm kabinet, de combo een ingebouwde 12-inch Celestion G12H-150 luidspreker.

De Super Crush 100 heeft ook nog een ingebouwde 24-bit digitale reverbprocessor, die  zorgt voor "een weelderige, veergalm-achtige ambiance en een diepe, glinsterende finishing touch toevoegt aan je geluid", aldus Orange. Je kunt natuurlijk ook je eigen reverb aansluiten via de effectloop. 

En het lijkt erop dat Ty Tabor van progrockers King's X al helemaal weg is van de Super Crush 100: "Dit is de allerbeste transistorversterker die ooit gemaakt is… punt. Het is mijn nummer 1 amp voor live en in de studio."  Bekijk zijn demo hierboven.

Meer info:
Orange Amps
High Tech Distribution

zoeken
zoeken