Eerbetoon voor Alexi Laiho van ESP

Vijf signature gitaren voor overleden metalgitarist

Merknieuws 26-09-2021 15:24

ESP Guitars heeft vijf nieuwe toevoegingen aan hun Signature Series aangekondigd voor Alexi Laiho, de veelgeprezen gitarist en frontman van de Finse metalbands Children of Bodom en Bodom After Midnight, die eind 2020 overleed.

 


ESP Alexi Hexed

Ripped & Hexed
De Alexi Ripped zal worden aangeboden in de LTD, E-II, en ESP Custom Shop Series van het merk, terwijl de Alexi Hexed beschikbaar zal zijn in LTD en ESP Custom Shop versies. "We werkten al meer dan een jaar voor zijn overlijden nauw samen met Alexi aan de ontwikkeling van de nieuwe Hexed en Ripped gitaren", zegt Tony Rauser, ESP Director of Artist Relations. "Hij was erg enthousiast over de nieuwe modellen, die de eerste nieuwe toevoegingen zijn aan de Alexi Laiho Signature Series sinds 2013. We zijn dankbaar dat we deze kans hebben om Alexi's nagedachtenis te eren en zijn immense nalatenschap te vieren met deze nieuwe modellen, die nog jaren beschikbaar zullen zijn voor fans."


LTD Alexi Ripped

Alle vijf de nieuwe Alexi Laiho modellen worden gepresenteerd in de bekende offset V vorm van Alexi's signature ESP gitaren met neck-thru-body constructie met een mensuur van 25,5 inch. Ze beschikken over een driedelige dunne u-vormige esdoorn hals met zijdeglans afwerking voor soepele en snelle bespeelbaarheid. De zijkanten van de body zijn van elzen. Ze hebben een ebben toets (scalloped van frets 19 tot en met) met 24 extra-jumbo frets, zaagtand inlays, en glow-inthe-dark positiemarkeringen en verchroomde hardware.

Alexi Laiho overleed in december 2020 aan de gevolgen van ernstige lever- en alvleesklierbeschadiging.

Meer info: www.espguitars.comwww.sound-service.eu

zoeken
zoeken