Excel Tammany - slanke OM van D'Angelico

Stijlvolle akoestische gitaar van bescheiden formaat

Merknieuws 01-12-2021 16:06

Dit Tammany orchestra model komt uit de duurdere Excel serie van D'Angelico en heeft alle stijlvolle kenmerken die we van het New Yorkse merk mogen verwachten.

Tammany
Vind je in de Premier serie gitaren van onder de vijfhonderd euro, de gitaren uit de Excel serie zitten qua prijs tussen de zeshonderd en duizend euro.

De Tammany is het OM (orchestra model) model en wordt alleen geleverd zonder cutaway. De bescheiden body geeft al comfort, maar daarbij is de klankkast ook minder diep. Ideaal voor op het podium of om thuis zittend te bespelen. Dankzij het Fishman Presys+ systeem is hij uitstekend te versterken en heb je altijd een stemapparaat bij de hand.

De body is van gelamineerd ebben - met een mooie tekening - met een massieve bovenblad van sitka sparren. Ook de toets is van ebben en deze is ingelegd met een gesplitst blokmotief.


Het mooi getekende achterblad is van ebben

De art deco-styling van D'Angelico vind je terug in de getrapte vorm van de brug en de stelpencover, en natuurlijk in de sierlijke kop met zijn gouden mechanieken.

De D'Angelico Excel Tammany is beschikbaar in vintage natural, auburn of vintage sunburst en wordt geleverd in een luxe koffer.

Meer info: dangelicoguitars.com

zoeken
zoeken