De Philosopher's Tone van Pigtronix - minicompressor met veel headroom

Pigtronix belooft gouden randje met treble- en blendregelaar.

Merknieuws 03-12-2021 08:12

Pigtronix belooft met de Philosopher's Tone je gitaargeluid een gouden randje te geven. Hoe? Door deze compressor te voorzien van een treble- en blendregelaar.

Compressor
De Philosopher's Tone van het Amerikaanse Pigtronix is een optische compressor in het formaat van een minipedaal. Het zal dus niet veel moeite kosten deze aan je setup toe te voegen. Al werkt hij met een standaard 9 volt voeding, intern wordt de spanning opgehoogd naar 18 volt. Dit geeft het pedaal meer headroom, wat de klank ten goede komt. Plaats 'm bij voorkeur aan het begin van je keten en ook je andere pedalen profiteren van wat deze compressor doet.

Treble
Het volume stel je in met de gelijknamige regelaar, de mate van compressie met de sustainknop.
Een vaak gehoorde klacht bij compressors is dat je geluid wat doffer wordt. Niet bij de Philosopher's Tone, want met de trebleregelaar stel je eenvoudig het gewenste niveau van de hoge frequenties is. Je kan ze zelfs met 6 dB boosten. 

Blend
Dan de blendknop. Deze geeft je de mogelijkheid om een duidelijke compressie te horen, of juist een meer natuurlijke klank waar de compressie in de vorm van langer uitklinkende noten aan wordt toegevoegd.

Je hoort de verschillende functies van dit pedaal in bovenstaande video.

Meer info: pigtronix.com

zoeken
zoeken