KOOPGIDS akoestische gitaarsnaren ‘Ernie Knows Acoustic’

Welke Ernie Ball snaren kies ik voor mijn akoestische gitaar?

Merknieuws 16-12-2021 06:12

Ernie Ball maakt meer dan 200 verschillende types snaren in een groot aantal materialen, snaardiktes en stijlen, zowel elektrisch, akoestisch als klassiek. Of je nu een beginner bent of een professionele gitarist, met deze koopgids zal je de juiste snaren voor jouw akoestische gitaar, passend bij jouw speelstijl, zeker vinden.


                 -   Advertorial Ernie Ball   - 
   


Welke snaren zijn ideaal voor mij?
Welke snaren jij het best kan nemen hangt af van wat voor muziek je speelt, op welke soort akoestische gitaar je speelt, of je net begint met spelen of al langere tijd bezig bent, of je in standard tuning of in drop tunings speelt, etc. Snaren zijn iets persoonlijk en aan de hand van deze koopgids kan je je een goed beeld vormen van welke snaren het beste bij jou passen.

Snaardiktes voor akoestisch gitaar
Snaren voor akoestische gitaren worden net zoals elektrische gitaarsnaren en basgitaarsnaren gemaakt in een heleboel verschillende maten en diktes. De dikte van een gitaarsnaar heeft een grote invloed op de bespeelbaarheid en klank van je gitaar. De materialen die gebruikt worden om de snaren te maken hebben op hun beurt ook weer invloed op de bespeelbaarheid en klank.

Dunnere snaren
* Makkelijker te bespelen en te benden, ideaal voor beginners
* Ideaal voor vintage gitaren
* Gelijkmatige projectie met een heldere sound

Dikkere snaren
* Vereisen meer kracht om in te drukken en om te benden
* Meer output en krachtigere sound
* Veelgebruikt voor lagere stemmingen zoals Drop D, Drop A…
* Oefenen meer trekkracht uit op de nek van de gitaar 

Vergelijking Ernie Ball akoestische gitaarsnaren
Tommy Emmanuel (foto), Eric Clapton, Jimmy Page, Keith Richards, Joanne Shaw Taylor, Slash en duizenden andere gitaristen gebruiken Ernie Ball akoestische gitaarsnaren. Ze zijn sterker en duurzamer dan andere snaren, met een superbe klank en speelbaarheid.

Ernie Ball akoestische gitaarsnaren zijn er in een heleboel variaties en in verschillende soorten legeringen. De populairste zijn Earthwood 80/20 Bronze en Earthwood Phosphor Bronze. We geven je in dit artikel een overzicht van de verschillende types Ernie Ball akoestische gitaarsnaren.

Materialen voor akoestische gitaarsnaren
Akoestische gitaarsnaren worden gemaakt van een aantal verschillende legeringen, die een grote impact hebben op de sound. Hieronder een aantal algemene tonale kenmerken van de meest gebruikte legeringen:
* 80/20 Bronze: heldere en gebalanceerde klank
* Phosphor Bronze: warme en gebalanceerde klank
* Aluminum Bronze: superieure projectie en helderheid

 

Earthwood 80/20 Bronze en Earthwood Phosphor Bronze
Ernie Ball Earthwood 80/20 Bronze snaren zijn met de Earthwood Phosphor Bronze snaren de populairste akoestische gitaarsnaren in het gamma van Ernie Ball. De Earthwood 80/20 Bronze snaren zijn gemaakt van 80% koper en 20% zink wikkeldraad die rond een zeshoekige stalen kerndraad gewikkeld is. De kerndraad is bovendien voorzien van een messing bovenlaag.
De Earthwood Phosphor Bronze snaren hebben een wikkeldraad met 92% koper, 7,7% tin en 0,3% fosfor. Deze wikkeldraad wordt vervolgens gewikkeld rond een vertinde zeshoekige stalen kerndraad. De snaren hebben een lichtoranje, gouden kleur. Beide series kenmerken zich door een warm en resonant geluid met een uitstekende helderheid.Paradigm 80/20 Bronze en Paradigm Phosphor Bronze
Ernie Ball Paradigm 80/20 Bronze en Phosphor Bronze akoestische gitaarsnaren zijn de sterkste snaren in het Ernie Ball gamma, met een lange levensduur en behoud van die typische Earthwood 80/20 Bronze sound en feel. De toonaangevende ‘ultra-high strength’ staaldraad wordt hier gebruikt in zowel de omwonden als de niet-omwonden snaren zodat de snaren sneller en makkelijker op stemming komen en beter op stemming blijven, ongeacht welke speelstijl. Dankzij de plasmabehandeling en de Everlast coating waarmee deze snaren behandeld worden hebben ze bovendien een extra weerstand tegen vuil en corrosie.

Everlast Coated 80/20 Bronze en Everlast Coated Phosphor Bronze
Ernie Ball Everlast Coated akoestische gitaarsnaren maken gebruik van een baanbrekende nanotechnologie die vocht, vuil en corrosie afstoot waardoor de levensduur van de snaren sterk verlengd wordt. De gepatenteerde behandeling wordt toegepast op zowel de kerndraad als de wikkeldraad om een optimale bescherming te bieden zonder afbreuk te doen aan de sound en het speelgevoel. Deze Everlast Coated 80/20 Bronze snaren zijn gemaakt van 80% koper en 20% zink wikkeldraad die rond een zeshoekige stalen kerndraad gewikkeld is. De kerndraad is bovendien voorzien van een messing bovenlaag. Ze leveren een helder en resonant geluid met aangename boventonen.
De Everlast Coated Phosphor Bronze snaren bestaan uit een wikkeldraad met 92% koper, 7,7% tin en 0,3% fosfor. Deze wikkeldraad wordt vervolgens gewikkeld rond een vertinde zeshoekige stalen kerndraad. Deze snaren kenmerken zich door een warm en resonant geluid met een uitstekende helderheid.

Aluminum Bronze
Ernie Ball Aluminum Bronze akoestische gitaarsnaren hebben meer projectie en helderheid dan we gewend zijn van de traditionele Earthwood 80/20 Bronze of Earthwood Phosphor Bronze snaren. Bovendien zijn ze van nature ook beter bestand tegen corrosie. Deze Aluminum Bronze snaren zijn gemaakt van een zeshoekige Maraging Steel kerndraad en een Aluminum Bronze wikkeldraad (gemaakt van een mix van koper en aluminium) die samen zorgen voor meer uitgesproken lage tonen en heldere, briljante hoge tonen. De Aluminum Bronze akoestische gitaarsnaren zijn uniek en alleen bij Ernie Ball verkrijgbaar.


Tone Packs
De beste manier om te kijken welke snaren voor jou ideaal zijn is om te vergelijken. Koop een aantal verschillende soorten en zet ze in een tijdspanne van 1 à 2 weken allemaal op je akoestische gitaar. Zo kan je zelf vergelijken en ervaren welke types het beste bij jou passen. Ernie Ball heeft ook handige Tone Packs waarin de drie meest verkochte akoestische types verzameld zitten. De Tone Packs zijn er in de twee populairste diktes: 11-52 en 12-54.

Meer informatie vind je op de site van Ernie Ball

distributie: Algam Benelux

zoeken
zoeken