Kauffmann's nieuwe model is erg cozy

De Kauffmann gaat met de Cozy voor een vintage uitstraling en geweldige speelervaring

Merknieuws 20-12-2021 16:28

Na het succes van de S- en T modellen introduceert Kauffmann nu het eerste geheel eigen model: de Kauffmann Cozy. De Cozy-series bestaat uit vijf verschillende gitaren die allemaal dezelfde body en hals delen. De verschillen tussen de modellen zitten in de pickup- en brugconfiguraties.

Thuis
De Cozy is ontworpen rondom de gitarist. Daaraan ontleent de Cozy ook zijn naam. Het is een gitaar waarop je je direct thuis voelt. De Cozy heeft een stevige off set body met diepe contouren. De body is van Paulownia en het gewicht van de gitaar ligt onder de 2,8 kilo. De geroosterde esdoorn hals heeft een comfortabel C-profiel en een toetsradius van 10 inch en een mensuur van 25 ¼ inch. De kop heeft zes mechanieken aan een kant. De Cozy heeft nitro finish in iedere denkbare kleur en komt in diverse niveaus van kunstmatige veroudering. 


Kauffmann Cozy CB

Door op dit platform verschillende brug/element combinaties te gebruiken creëert Kauffmann vijf verschillende versies van de Cozy. De TL heeft de setup van een Telecaster, de CB een combinatie van Telecasterbrug en dubbele humbuckers, De JM heeft de setup van een Jazzmaster en de TM heeft een Tune-o-matic brug in combinatie met twee humbuckers. Als laatste is er de VB met twee humbuckers en een Bigsby-achtige tremolo van Duesenberg.

De Cozy is ontworpen in samenwerking met Smitty Custom guitars. De Cozy wordt geheel in Nederland gebouwd met zoveel mogelijk Europese materialen en onderdelen. De gitaar is medio december verkrijgbaar bij The Fellowship of Acoustics, Guitarking en bij Kauffmann’s Guitar Store.

Kauffmann Guitars is een Nederlands gitaar en versterker merk, dat zich richt op instrumenten met een vintage karakter. Meer info: kauffmannsguitarstore.com

zoeken
zoeken