Warwick LTD 2022

De Streamette is terug

Merknieuws 21-01-2022 16:27

Elk jaar komt Warwick met een Limited Edition, ook wel Model Of The Year genoemd. Dit keer is het een Streamette, die zoals altijd als vier- en vijfsnarig model komt en zowel links- als rechtshandig.

Wacht even. Streamette? Je hebt de Corvette, de Streamer, maar wat is dit dan? De Streamette is inderdaad een combinatie van de twee bodyvormen en in het verleden heeft Warwick dit model vaker gemaakt. Je zou het kunnen zien als de bovenkant - lange hoorn - van de Corvette, met de ronde kont van de Streamer.

De Streamette 4 LTD 2022 is weer een plaatje. De body is van etimoe, een houtsoort dat we niet vaak zien in de baswereld, hoewel Warwick het al eerder gebruikte. Dit warm klinkende hout heeft veel midlaag en geeft een goed gebalanceerde toon, als we enkele forums mogen geloven. De top is gevlamd esdoorn en de kop matcht met deze top. Het geheel is afgewerkt in Special Amber Transparent Satin. De geschroefde hals is vijfdelig wengé en etimoe en we zien een wengé toets met yin-yang inleg bij de twaalfde en vierentwintigste frets.

Nordstrand
Ook qua elektronica zit het goed bij dit meesterwerkje. We zien passieve Nordstrand-elementen: een passieve hum-cancelling J bij de hals en een passieve Dual Coil Soapbar bij de brug. Deze humbucker is in serie, parallel of als enkelspoeler te schakelen en je signaal gaat via een MEC 2-band EQ naar je versterker. MEC is, zoals je misschien weet, het eigen elektronicamerk van Warwick. Doordat de volumeknop een uitrekbare schakelaar is, kun je de bas ook geheel passief spelen.

Verder zien we alle Warwick-eigenschappen, zoals de onzichtbare freteindes, de tweedelige brug, een oplaadpoort voor de interne, oplaadbare batterij, straplocks, zijstippen die licht geven in het donker en natuurlijk wordt de bas geleverd met tas, gereedschapset en certificaat.Meer info vind je op de Warwick website.

Lars Lehmann, een oude bekende van ons magazine demonstreert de bas in deze video:

zoeken
zoeken